bird
maandag 29 april | 05.57 uur

Nieuwe wandelgids 'Rondje Bommel'

15-12-2023 10:04
uur
Door: Martin van Hemert
Rondje Bommel-cover
Foto: Foxy Design

ZALTBOMMEL - Een boek waarin de lezer aan de hand van drie wandelingen alles te weten komt over de geschiedenis van Zaltbommel. Dat is 'Rondje Bommel'. 

Het boek is gemaakt door Marjan Witteveen en Erik Vos. De twee inwoners van Zaltbommel vonden het hoog tijd om een laagdrempelig boek samen te stellen dat het verhaal van Zaltbommel, de historische panden én de voormalige beroemde inwoners van de stad vertelt.

Historie
Daarmee is het boek volgens Vos niet alleen geschikt voor toeristen, maar ook voor Zaltbommelaren en nieuwe inwoners biedt het veel informatie die lang niet voor iedereen bekend is: "Veel mensen kennen Zaltbommel als het rustieke en gezellige stadje dat het is, maar weten bijvoorbeeld niet waar Gerard Philips is geboren of waar Maarten van Rossem heeft gewoond. Door middel van drie wandelingen gaat het boek daarom juist dieper in op de historie van de binnenstad en bepaalde panden."

Witteveen en Vos zijn in het begin van dit jaar aan het boek begonnen en in november is 'Rondje Bommel' gedrukt. Het boek - dat 14,95 euro kost - is inmiddels op diverse plaatsen te koop. Naast de online boekhandels en Bol.com ligt het boek ook bij Bruna in de Waterstraat in Zaltbommel en bij het Van der Valk-hotel aan de Hogeweg.

Tags

Rondje Bommel,Erik Vos,Marjan Witteveen