bird
dinsdag 07 mei | 15.11 uur

Lintje voor vier mannen en vier vrouwen in Zaltbommel

26-04-2024 17:00
uur
lintjesregen zaltbommel_2024_lintjes
In Zaltbommel kregen vier mannen en vier vrouwen een lintje. (foto: Gerjan van Lopik)

ZALTBOMMEL - Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen afgelopen vrijdag zijn in Zaltbommel acht inwoners verrast met een koninklijke onderscheiding. Voor zover bekend was het voor het eerst dat evenveel vrouwen als mannen een lintje kregen.

Burgemeester Pieter van Maaren reikte de onderscheidingen uit in het oude stadhuis op de Markt. Zeven mensen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Jan van Rijnsbergen uit Bruchem werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan van Rijnsbergen uit Bruchem
Zet zich in voor molens in het Gelderse Rivierengebied via de Molenstichting en de Molenfederatie. Daarnaast is hij bestuurlijk actief geweest voor het Nederlands Texels Schapenstamboek en de Nederlandse Schapen- en Geitenorganisatie. Sinds 2014 is hij vrijwilliger bij Stichting Welzijn ouderen Bruchem Kerkwijk Delwijnen.

Arie van Dalen uit Brakel
Al jaren actief voor activiteitenvereniging BOG. Ook secretaris, clubgebouwbeheerder en regisseur van de toneelvereniging. Daarnaast was hij vrijwilliger bij OBK Brakel en is hij zeer actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging BZC'14.

Jansje Dijkhof-de Pater uit Brakel
Zet zich al jaren in voor het dorp. Ze is daarnaast actief als vrijwilligster in 't Slot in Gameren en als vrijwilliger voor de hervormde gemeente in Brakel. Ze was bestuurslid van het kinderkoor en is bestuurslid van de vrouwenvereniging, organisator van de kindecrèche en vrijwilliger fondswerrving.

Mary Grootes uit Zaltbommel
Was tien jaar lang vrijwilliger op een basisschool in Haaften en actief voor de Oranjevereniging in Haaften. Sinds 2009 is ze bestuurslid van het 4 mei comité Zaltbommel. Zij organiseert o.a. de gedichtenwedstrijd met het thema 4 mei. Daarnast is ze vrijwilliger bij Tourist Info Bommelerwaard, bij stichting Mikwe en de Matthäus Passion en actief in de klankbordgroep Steenweg.

Nel van Helden-van Eeden uit Brakel
Was van 1998 tot 2019 vrijwilliger bij het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in Oosterbeek. Sinds 2000 vrijwilliger bij de Nederlandse Patiëntenvereniging afdeling Bommelerwaard. Zij coördineert de aanvragen voor thuishulp in Aalst. Van 2004 tot 2018 was ze actief als vrijwilliger bij de Protestantse kerk Aalst.

Nico Kroon uit Zuilichem
Van 1990 tot en met 2022 koster van de hervormde gemeente. Daarnaast van 2015 tot 2022 ouderling van de hervormde kerk, waarbij hij o.a. het scribaat verzorgde. Tijdens zijn ouderlingschap verleende hij pastorale zorg waar dat nodig was.

Wilma Loef-van Herp uit Aalst
Is sinds 1993 bestuurslid van Oranjevereniging Trouw aan Oranje en de drijvende kracht achter veel activiteiten. Van 2013 tot 2022 secretaresse van de buurtvereniging en mede-organisator van de buurtbarbecue.

Wim Zondag uit Zaltbommel
Sinds 1980 van grote betekenis voor het Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor Belcanto als voorzitter, penningmeester en algemeen bestuurslid.

Tags

lintjesregen zaltbommel