bird
zondag 19 mei | 17.11 uur

Ook Jan Vos werd vorige week verrast met lintje

07-05-2024 10:18
uur
Door: Britta Alink
070524_JanVos-lintje
Een trotse Jan Vos. Foto: aangeleverd

DEN BOSCH - Bij de Lintjesregen op de dag voor Koningsdag heeft ook Jan Vos een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Jan is geboren in Nederhemert en woonde het grootste deel van zijn leven in de Bommelerwaard. Onlangs is hij naar Den Bosch verhuisd en hij kreeg zijn lintje dan ook daar opgespeld.

Jan kreeg zijn onderscheiding voor zijn bestuurswerk voor SV Hamarithi (Nederhemert/Aalst) en voetbalvereniging Roda Boys in Aalst. Jan was in zijn jonge jaren een actief voetballer en groot liefhebber van sport in het algemeen. Hij moest al op jonge leeftijd stoppen met voetbal, maar bleef vanaf die tijd actief bij voetbalclub Roda Boys in Aalst, waar hij ook jaren voorzitter van is geweest. In 1978 was hij betrokken bij de oprichting van SV Hamarithi, waar hij tegenwoordig nog steeds actief is als penningmeester. Daarnaast verricht hij vele hand- en spandiensten voor de club.

Legendarisch
In 1992 richtte Jan samen met zijn vrouw Aag en een aantal dorpsgenoten een nieuwe protestants christelijke basisschool op. Hij was er jarenlang bestuurslid.

Naast zijn vele bestuurswerk organiseerde Jan altijd veel activiteiten/evenementen voor het hele dorp. Zo waren de door Jan georganiseerde Droppings legendarisch. Jan regelde een grote vrachtwagen en daarin werden alle deelnemers (vaak rond de honderd personen) vervoerd naar altijd spannende, onbekende bestemmingen. Ook organiseerde Jan graag ieder jaar een verrassingstocht door het dorp, waarbij de groepen deelnemers allerlei spannende en soms gevaarlijke opdrachten moesten uitvoeren. Ook was hij betrokken bij de organisatie van de spelletjesmiddag en de playbackshow.

Tags

Jan Vos,lintje,lintjesregen,Koninklijke Onderscheiding