bird
vrijdag 26 april | 06.12 uur

Muurschildering onthuld: 'Smaakt naar meer'

13-05-2022 08:57
uur
Door: Britta Alink
090522_Muurschildering-LRcsd-1
De muurschildering is te vinden aan de Oliestraat in Zaltbommel. Foto: Tido Mureddu

ZALTBOMMEL - De muurschildering van kunstenares Karen de Bondt is af. Burgemeester Pieter van Maaren heeft hem vorige week onthuld.

De schildering is aangebracht op de muur van Oliestraat 22, 'het voormalige patronaat', waar tegenwoordig onder andere Het Hof is gevestigd. De Zaltbommelse kunstenares heeft ruim een maand aan de schildering gewerkt. Te zien zijn Hugo de Groot, die samen met een aantal kinderen richting de zee loopt.

Eén van de kinderen is Bommelaertje, het door Karen zelf bedachte meisje. Ze draagt een muts waarin duidelijk de toren van de Sint-Maartenskerk te zien is. Over Bommelaertje verschijnen ook kinderboeken, waarin ze vertelt over de geschiedenis van de Bommelerwaard. Het thema van de schildering is 'vrijheid'. "Het gaat over onze vrijheid, het gevoel dat je mag zijn wie je wil zijn", zei de kunstenares eerder in een interview met deze krant. "Het gaat over alles waar Hugo de Groot voor staat: vrijheid van handel, vrijheid van geloof en alle andere vrijheden, dit is de grondlegging van onze grondwet."

Karen hoopt dat door haar muurschildering het werk van kunstenaars 'meer gewaardeerd en beloond wordt en dat er meer groot werk gemaakt mag worden. "Het is een start om hopelijk andere, nog mooiere werken te laten zien", schrijft ze op haar facebookpagina. Ze zou haar Bommelaertje graag laten reizen langs de dorpen in de Bommelerwaard. "Het smaakt naar meer."

Tags

muurschildering,Karen de Bondt,Hugo de Groot,Bommelaertje