bird
vrijdag 27 januari | 14.45 uur

Maasdriel verkoopt De Kreek aan Resort aan de Maas

17-01-2023 10:41
uur
Door: Britta Alink
de kreek_europarcs_zwembad kerkdriel
MFC De Kreek met op de achtergrond het Resort aan de Maas. (foto: Bommelerwaardgids)

KERKDRIEL - De gemeenteraad neemt waarschijnlijk in februari het definitieve besluit over de verkoop van multifunctioneel centrum en zwembad De Kreek in Kerkdriel.

Het college wil het verouderde complex verkopen aan Resort aan de Maas (Europarcs). "Technisch gezien is het vijftig jaar oude zwembad op", aldus burgemeester Henny van Kooten. "Een nieuw zwembad zou ons zes tot acht miljoen euro kosten. Dat geld hebben we niet. Door het complex te verkopen garanderen we dat de inwoners van Maasdriel het kunnen blijven gebruiken. Bovendien houden we dan elk jaar drie tot vier ton over."

Randvoorwaarden
Begin vorig jaar heeft het college de gemeenteraad al gevraagd om in te stemmen met de verkoop van De Kreek. De raad heeft toen een lijst met randvoorwaarden opgesteld. Grootste zorg voor de lokale politiek was of het zwembad nog toegankelijk zou zijn voor zwemlessen en of het complex nog gebruikt zou kunnen worden door verenigingen.

Goede deal
Dat is volgens de burgemeester in de deal met Resort aan de Maas allemaal goed afgesproken. "De Maasdrielse inwoners kunnen er blijven zwemmen en sporten en ook de huidige verenigingen mogen de komende twintig jaar gebruik blijven maken van De Kreek", benadrukt hij. "Onze ambtenaren hebben een hele goede deal gesloten."

75 extra recreatieappartementen
Resort aan de Maas gaat een nieuw zwembad bouwen. Dat is een flinke investering en in ruil daarvoor mogen ze van de gemeente 75 extra recreatieappartementen bouwen in de directe omgeving van De Kreek. Die komen waarschijnlijk op de plek waar nu de speeltuin en een groenstrook liggen, aan de achterkant van het complex.

Voor vertrek
Van Kooten hoopt dat de beslissing over de verkoop valt voordat hij in mei van dit jaar vertrekt als burgemeester. "Dit jaar kan het huidige zwembad zeker nog wel open blijven", verwacht hij. "We inspecteren de technische installatie regelmatig om dat zo te houden." Voor de plannen moet het bestemmingsplan worden aangepast.

Tags

de kreek,resort aan de maas,europarcs