bird
zaterdag 27 april | 05.39 uur

In totaal acht keer brand tijdens zeer onrustige nacht in Nederhemert en Poederoijen

29-12-2021 09:59
uur
Door: Martin van Hemert
291221_BRAND-1
• De vierde brand op één avond in Poederoijen. Foto: Bart Meesters

NEDERHEMERT/POEDEROIJEN - De brandweer in de Bommelerwaard is dinsdagavond weer een groot aantal keren in actie moeten komen voor branden in de Bommelerwaard. In Nederhemert en Poederoijen waren gedurende de avond in totaal minstens acht branden.

Het ging in alle gevallen om aanhangers geladen met autobanden en pallets en stapels met autobanden en pallets. In bijna alle gevallen werd ook gebruik gemaakt van olie om de branden te stichten. 

In Nederhemert rukte de brandweer dinsdagavond en -nacht tweemaal uit naar de Zietfortseweg, eenmaal naar de kruising Molenstraat/Hofstraat en één keer naar de Molenstraat.

Opvallend dit jaar is het grote aantal branden in Poederoijen. Al zeker twaalf keer werd er brand gesticht op de kruising Burgemeester Posweg met de Maarten van Rosssumweg. Bij een groot deel van de branden waren veel jongeren aanwezig bij de plaatselijk hangplek voor de jeugd. 

Dinsdagavond was het in Poederoijen vier keer raak op de kruising Burgemeester Posweg/Maarten van Rossumweg.

De brandweer heeft alle branden geblust. De gemeente heeft de resten van de branden in alle gevallen afgevoerd. Het wegdek is door de diverse branden op diverse plaatsen zwartgeblakerd en beschadigd.




De schade op woensdagochtend ter hoogte van de 
kruising Burgemeester Posweg met de Maarten van Rosssumweg:

Tags

brand,brandstichting