bird
maandag 29 april | 07.11 uur

Hoogwater in Bommelerwaard: problemen, maar ook mooie beelden (met video)

27-12-2023 12:33
uur
Door: Martin van Hemert
271223_hoogwaterBWD-BWGTV
Foto: BWG TV

BOMMELERWAARD - Het hoogwater zorgt in de Bommelerwaard voor problemen, maar levert ook spectaculaire beelden op.

Door de vele regen van de afgelopen weken en door smeltwater stijgt het water in de grote rivieren en zijn de uiterwaarden volgestroomd. Ook rondom Slot Loevestein is het water flink gestegen. In een paar uur tijd hebben zeven medewerkers van Free Nature meer dan honderd Konikpaarden en Rode Geuzen geëvacueerd.

Naast de gevaren voor dieren, vallen ook sommige evenementen in het water, zoals het grote Nieuwjaarsfeest in een feesttent in Brakel. Het carbidschieten en de vuurwerkshow gaan wel door op een andere locatie, die via social media bekend gemaakt gaat worden.

Rijkswaterstaat verwacht dat de waterstanden de komende dagen nog verder omhoog gaan, met op 28 december het hoogste waterniveau bij Lobith. Naar verwachting is het waterniveau in de Bommelerwaard het hoogst op vrijdag 29 december. Er is extra dijkbewaking ingesteld, ook in de omgeving van de Bommelerwaard.

Naast overlast, levert het hoogwater ook mooie (video)beelden op. BWG TV-cameraman André Versteeg ging op Tweede Kerstdag op pad om de hoge waterstanden op diverse plaatsen in de Bommelerwaard vast te leggen. Deze video is hieronder te bekijken.

Tags

hoogwater,BWG TV