bird
vrijdag 26 april | 18.32 uur

Ellen van Herk overhandigt boek aan winnaars boekverloting

12-05-2023 16:55
uur
Door: Marlou van Dijk
Bommelerwaardgids-boek
Schrijfster Ellen van Herk, winnares Marja van den Berg en Krista Brouwers van de Bommelerwaardgids. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - Op de oproep om kans te maken op het boek ‘Herstelwerk in Portugal’ geschreven door Ellen van Herk, zijn meer dan 50 e-mailtjes binnengekomen bij de redactie van de Bommelerwaardgids. Marja van den Berg uit Zaltbommel en Eline Pellicaan uit Kerkdriel zijn als winnaars uit de boekverloting gekomen.

Schrijfster Ellen van Herk overhandigde op 12 mei het boek, nadat ze het gesigneerd had, aan Marja. Eline was op dat moment nog - geheel toepasselijk - in Portugal op vakantie. Zij ontvangt op een later moment van Ellen het boek.

Ellen gaf twee exemplaren weg aan Bommelerwaardgids lezers omdat 'Herstelwerk in Portugal' haar twintigste roman was. Inmiddels ligt haar volgende uitgave bij de uitgever ter controle en werkt ze alweer aan een nieuw boek met een spannend plot.

Bibliotheek
Ellen keek er erg naar uit om de winnaars te ontmoeten. “Iemand die al je boeken heeft gelezen, die echt fan is, dat is wel erg leuk.” Marja schreef in haar mail dat ze alle boeken van Ellen had gelezen. Marja: “Ik ontdekte de boeken van Ellen in de bibliotheek. Dan lees je het boek en als er dan weer één beschikbaar is omdat het leuk is, dan neem je dat mee. Maar ik wist niet dat ze zo dichtbij woonde. Dat las ik in de Bommelerwaardgids.”

E-book
Helaas heeft de bibliotheek niet alle fysieke boeken in de collectie. “Sinds 2022 kun je ze ook als e-book lezen”, vertelt de schrijfster. “Dan zijn ze altijd beschikbaar.” Ellen is ook bezig om haar boeken uit te geven als luisterboek. Zelf leest ze het liefste op een e-reader. “Vroeger nam ik altijd een koffer vol boeken mee op vakantie en dan had ik die na een paar dagen al uit.” Een e-reader is voor haar echt een uitkomst.

Winnaar
De andere winnares schreef in haar email: ‘Een auteur van zoveel boeken zo vlakbij… Ik hoop haar tegen te komen in Veld- of Kerkdriel. Met twee onafgeschreven kinderboeken in de kast, kan ik alleen maar zeggen ‘Wat een doorzetter is Ellen!’.


Herstelwerk in Portugal
Ellen van Herk gaf in april een interview aan de Bommelerwaard over haar boek ‘Herstelwerk in Portugal’. Dat is hier terug te lezen op de website.

Tags