bird
maandag 28 september | 17.24 uur

Driels Museum weer open voor publiek

11-09-2020 16:40
uur
20200906 Ad vd Oord 3-2
• Ad van den Oord exposeert zijn schilderijen.

KERKDRIEL – Het Driels Museum is na zes maanden sluiting vanwege corona weer open voor publiek.

In de afgelopen maanden hebben de vrijwilligers de entree en de hal opgeknapt. Er is nu flink veel ruimte in de hal gecreëerd door de vliegtuigmotor te verplaatsen en vitrines te verwijderen.

Motteburcht
Aan een nieuwe opstelling voor de motteburcht wordt nog gewerkt. Dat gebeurt samen met Michiel de Raaf, die nauw betrokken is bij de opgravingen in de Duitse Weistraat en het onderzoek van de gevonden materialen.

Houten paal
Een houten paal, die ongeveer 800 jaar geleden diende als fundering voor de loopbrug heeft al een definitieve in de hal gekregen. In de afgelopen maanden is die paal geconserveerd door vrijwilligers om te kunnen behouden voor de toekomst.

Schilderijenexpositie
Vorige week is ook de schilderijenexpositie van kunstenaar Ad van den Oord geopend. Zijn werk is veelzijdig met herkenbare dorps- en stadsgezichten van Driel en Den Bosch. Maar ook is er een stilleven met bloemen in een mand en een doek met een puttertje.

Openingstijden
De openingstijden zijn op zondag van 14:00 tot 17:00 uur en op maandag van 19:30 tot 22:30 uur. Wie van tevoren wil weten of het niet te druk is om de tentoonstelling te bezoeken, kan tijdens de openingstijden bellen naar: 0418-551160.

Tags

Driels Museum,Ad van den Oord

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2