bird
zondag 28 april | 02.17 uur

WK-droom Gian van Veen spat al in eerste ronde uiteen: ‘Ik baal enorm’

18-12-2023 22:42
uur
Door: Martin van Hemert
2023ECR1_van Veen_1
Archieffoto: PDC

POEDEROIJEN – Voor Gian van Veen is het debuut op het WK Darts uitgedraaid op een deceptie. De inwoner van Poederoijen ging in de eerste ronde onderuit tegen een ontketende Man Lok Leung uit Hongkong.

Van Veen kwam maandagavond geen moment in zijn spel. Hoewel hij dankzij een aantal goede finishes de eerste set won en daarna de tweede set cadeau kreeg, was de 2-0 voorsprong nog geen garantie voor de overwinning. Van Veen’s opponent liet zich namelijk allesbehalve uit het veld slaan en kwam terug tot een 2-2 gelijke stand.

'Niet goed genoeg'
In de beslissende vijfde set trok Leung zijn goede spel door, terwijl Van Veen vooral scorend achter de feiten aanliep. Bij een 2-1 voorsprong in legs besliste Leung de wedstrijd met een 40-uitgooi.

Daarmee eindigde het WK Darts voor Van Veen al voordat het goed en wel was begonnen. De inwoner van Poederoijen was daar als vanzelfsprekend teleurgesteld over: “Ik baal hier enorm van. Hier – op dit toernooi – moet je het laten zien en dat doe ik niet. Als je 2-0 voor staat, mag je de partij niet verliezen. Maar Man Lok Leung heeft verdiend gewonnen, ik was gewoon niet goed genoeg vandaag”, aldus een realistische Van Veen voor de camera van Viaplay.

Tags

WK Darts,darter,Gian van Veen