bird
zaterdag 27 april | 05.16 uur

Viermaal eremetaal en NK-deelname voor Hamarithi-turnsters

04-05-2022 11:12
uur
Door: Martin van Hemert
040522_middenbouw4medailles-1
Foto: aangeleverd

NEDERHEMERT - Hamarithi wist eind vorige maand eremetaal te veroveren tijdens de tweede voorwedstrijd voor de middenbouw-turnsters. Daarnaast kwamen de senioren meiden in actie tijdens het Nederlands kampioenschap.

Bij de pupillen niveau 4 en 5 turnde Aida de Bijl naar het goud, Lisa den Tek mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen en Charlotte van Boggelen haalde een medaille voor haar vierde plaats. Evy van Hemert turnde in niveau 4 naar een allround derde plaats.

Nederlands kampioenschap
Daarnaast vond in Waalwijk het NK teams plaats voor de senior C meiden. Nienke Veninga, Tessa van Dalen, Vera Westervoort, Fleur Danklof en Emma Burghout kwamen in actie namens Hamarithi.

De wedstrijd begon voor de meiden op balk. Tessa, Vera en Emma lieten alle drie een mooie en stabiele oefening zien, waarbij ze allemaal op de balk bleven staan. De meiden haalden een totale score van 31.567.

Daarna volgde vloer, waar de hoogste totaal score voor onze meiden werd gehaald (33.933)  Tessa, Nienke en Vera lieten alledrie een mooie vloeroefening zien, met wijde sprongen series en mooie choreografie. Tessa haalde een zeer verdienstelijke 11.700 op dit toestel.

(Tekst loopt door onder de foto)

Het derde toestel was sprong. Hier kwamen Emma, Vera en Nienke in actie. Het was even zoeken voor de meiden welke plank het beste sprong, maar uiteindelijk hebben ze een totale score behaald van 31.866.

Op het laatste toestel was het de beurt aan Tessa, Emma en Fleur. De meiden turnden naar kunnen, maar misten wel nog wat eisen en moeilijkheid. Hier behaalden de meiden een gezamenlijke score van 26.200.

"Al met al hebben de meiden een hele stabiele wedstrijd geturnd en is het heel knap dat ze mochten turnen op het NK teams. We zijn trots op ze", aldus de turnvereniging.

Tags

Hamarithi,turnen