bird
maandag 04 maart | 21.36 uur

Karateka Mitchell Beckers uit Zaltbommel grijpt Nederlandse titel

01-12-2022 15:34
uur
Door: Martin van Hemert
011222_MitchellBeckers
Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL/ZWOLLE - Mitchell Beckers is afgelopen weekend voor het eerst in zijn sportloopbaan Nederlands kampioen geworden bij de senioren. Daarmee heeft de 24-jarige karateka uit Zaltbommel aan zichzelf laten zien dat doorzettingsvermogen loont.

Afgelopen zaterdag vonden de Nederlandse Kampioenschappen Karate in Zwolle plaats. Al vanaf 2015 lukte het Beckers steeds net niet om bij de senioren de titel te behalen. Een jaar geleden werd hij tweede op het NK Senioren. Afgelopen weekend viel ineens alles wél goed op zijn plaats, zo meldt hij blij: "Na zeven jaar niet opgeven en door blijven zetten is het dan eindelijk gelukt: Nederlands Kampioen Karate."

Focus
Beckers is van mening dat zijn eerste Nederlandse titel het gevolg is van de begeleiding waarop hij kon terugvallen. "Ik ben superblij met het resultaat dat ik samen met mijn team bereikt heb. Ik werk sinds vorig jaar samen met sportpsycholoog Daniëlle Vermeulen (Animo Sportpsychologie). Mede door haar kon ik de juiste focus behouden en de titel winnen."

(Tekst loopt door onder de foto's)

Ook mijn trainer Shihan Raymond Snel waar ik veel trainingsuren mee gemaakt heb is altijd in mij blijven geloven. En niet te vergeten de steun en vertrouwen van mijn familie en sponsoren", aldus Beckers, die laat weten daar erg dankbaar voor te zijn.

Het is niet de eerste overwinning die Beckers dit seizoen heeft weten binnen te slepen. Zo behaalde hij half oktober nog een eerste plaats tijdens Coupe de Kayl in Luxemburg. Hij won dat toernooi voor de vierde keer op rij.

De Zaltbommelaar gaat zich nu weer voorbereiden voor de komende toernooien. De eerstvolgende staan in januari gepland.

Tags

Mitchell Beckers,karateka,karate