bird
woensdag 22 mei | 12.29 uur

HRC'14 geeft obligaties uit voor bouw van nieuw clubhuis

04-01-2024 13:54
uur
Door: Britta Alink
johan_leerintveld_HRC'14
HRC-supporter Leerintveld op het dak van het oude clubgebouw in Hurwenen, dat zo lek is als een mandje. Archieffoto: Koen Vandenput

HURWENEN/ROSSUM - Voetbalclub HRC'14 is van plan een obligatielening uit te schrijven om zo geld in te zamelen voor de bouw van het nieuwe clubhuis.

Doel van de actie is om 50.000 euro op te halen. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor obligaties van 50, 100, 500 of 1000 euro. Het is mogelijk om voor één of meerdere obligaties in te schrijven.

Steun
HRC'14 is bezig met de voorbereidingen van de bouw van een clubhuis bij de nieuwe voetbalvelden aan de Maarten van Rossumstraat. "De inspanningen om de begroting voor dit project rond te krijgen hebben hun vruchten afgeworpen", aldus het bestuur.

"We verwachten dat de extra financiële steun van de gemeente binnenkort beschikbaar zal zijn. Dat betekent dat we op het punt staan om met de nieuwbouw te beginnen. Een opwindend moment voor de HRC'14-gemeenschap."

Bouwkosten
De voetbalverenigingen uit Rossum en Hurwenen zijn al jaren geleden gefuseerd. De nieuwe club HRC'14 legt een nieuw complex aan, aan de Maarten van Rossumstraat in Rossum. De voetbalvelden liggen er al geruime tijd ongebruikt bij, omdat er nog steeds geen nieuw clubgebouw is.

De bouw van een nieuw gebouw liep de afgelopen jaren steeds in het honderd, omdat de bouwkosten maar bleven stijgen en de club die bedragen niet kon ophoesten. De gemeente Maasdriel wil dat de voetballers zo snel mogelijk van de oude voetbalvelden met het oude clubhuis in Hurwenen vertrekken. Die locatie is namelijk bedoeld voor de bouw van nieuwe woningen.

Intekenformulier
Het intekenformulier voor de obligaties is in Rossum en Hurwenen meeverspreid met de Bommelerwaardgids. Het formulier staat ook op de website van de club; www.hrc14.nl Daar is ook precies te lezen hoe de obligatielening in zijn werk gaat. Wie mee wil doen, kan dat formulier inleveren bij de bar in de oude kantine, overhandigen aan één van de bestuursleden of e-mailen naar: obligatie@hrc14.nl

Tags

HRC'14,obligaties