03-11-2023 10:53
uur
Door: Martin van Hemert
261022_Handbal-Stock-LR

ZALTBOMMEL - De dames van Handbalvereniging Bommelerwaard (HVB) uit Zaltbommel hebben afgelopen zaterdag Elshout met 13-14 aan de zegekar gebonden.

Hoewel de eerste competitiewedstrijd nog dik verloren werd, gingen de twee daaropvolgende wedstrijden gelijk op. Beide wedstrijden eindigden met slechts één doelpunt verschil waarbij Zaltbommel één keer aan het langste eind trok.

Middenmoot
Zaterdagavond reisden de dames af naar Drunen voor hun wedstrijd tegen Elshout. Met maar één wissel werd fysiek veel van het team gevraagd. Het lukte beide teams - mede door goed keeperswerk - niet om veel te scoren. Aan het einde van de eerste helft stond het dan ook 8-8.

De tweede helft leverde een soortgelijk spelbeeld op. Er werd goed en hard verdedigd, waardoor het scoren nog lastiger werd. Een redding van de keepster van Zaltbommel in de laatste tien seconden leverde een laatste aanval op voor de dames van Bommelerwaard. Het lukte een moeilijk te controleren bal tot doelpunt om te zetten, waarmee in de laatste seconde met 13-14 de tweede overwinning van het seizoen veilig werd gesteld. Met vier punten uit vier wedstrijden heeft HVB zich stevig in de middenmoot genesteld.