Gerard van Mook Alems Kampioen Driebanden

uur
Door: Martin van Hemert
100522_Gerard van Mook-1
Gerard van Mook. Foto: aangeleverd

ALEM - Na een enerverende dag met finalewedstrijden is het Alemse kampioenschappen driebanden 2022 vorige week vrijdag beslist in het voordeel van Gerard van Mook. De finale werd een broederstrijd, waarin Gerard dus aan het langste eind trok.

Na tweemaal Mari van Geffen en eenmaal Cor Steenbekkers, is Gerard van Mook op het illustere lijstje van kampioenen gekomen met zijn titel van de 4e kampioenschappen. De start was fenomenaal van Joop en Gerard, want na drie beurten was het 7-7. Hierna wist Gerard uit te lopen naar 11-7 in de vijfde beurt. Joop kwam nog wel terug naar 11-9 in de elfde beurt, maar in de twaalfde beurt maakte Gerard een serie van drie en vergrootte op die manier zijn voorsprong naar 14-9. Joop gaf niet op en kwam in de 22e beurt op 14-12. Hij benutte in de laatste drie beurten niet de kansen die hij nog kreeg, en zodoende maakte Gerard er in de 24e beurt 15-12 van. Hij werd daarmee de terechte kampioen. Gerard speelde samen met Rudolf Steenbekkers het hoogste toernooigemiddelde van 0,57, met Joop heel kort erachter met 0,55.

Voor de derde en vierde plaats speelden Rick Leerintveld en Hans Hanegraaf. Na veertien beurten was het 5-5. Rick maakte in de 23e en 25e beurt nog één punt en bracht de eindstand op 7-5. Rick speelde met een toernooigemiddelde van 0,34, Hans met 0,36.

Wisseltrofee
Henk van de Zanden wist voor de vijfde en zesde plaats met 5-4 van Mari Hanegraaf te winnen en in een spannende partij voor de zevende en achtste plaats won Harrie Okkerman van Jos van Boxtel met 7-6. In de finale van de verliezersronde won Cor van Eeuwijk met 16-13 van Rudolf Steenbekkers. Tonny van Boxtel won met 7-2 van Peter van Boxtel (FZ) voor de plaatsen drie en vier van de verliezersronde. Hun gemiddelde was 0,28 resp. 0,20.
Voor het eerst werd de 'Mari van Geffen'-wisseltrofee door Angela van Geffen uitgereikt aan diegene die de hoogste serie in het toernooi heeft gespeeld. Rudolf Steenbekkers werd met een serie van drie de trotse winnaar van de wisseltrofee die de naam van een legendarisch kampioen draagt.

Met 32 deelnemers kijkt de organisatie terug op een schitterend biljarttoernooi, met veel toeschouwers. Ook bedankt de organisatie de beheerders van het dorpshuis.