bird
zondag 16 juni | 07.13 uur

EK-sprookje van debutant Gian van Veen eindigt in halve finale

30-10-2023 09:51
uur
Door: Martin van Hemert
291023_GianvanVeen-VGerwen
Van Veen schakelde in de kwartfinales Michael van Gerwen uit. Foto's: screenshots Youtube-video OfficialPDC

POEDEROIJEN/DORTMUND - Gian van Veen is tijdens zijn eerste deelname aan het Europees Kampioenschap Darts gestrand in de halve finale. De Brit James Wade was daarin met 11-9 nipt te sterk voor de 21-jarige inwoner van Poederoijen.

Van Veen begon voortvarend aan de halve finale en liep al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Daarna kwam Wade met rasse schreden dichterbij, om vervolgens op een 6-6 gelijke stand te komen. De spanning bleef groot, maar na de 9-9 was het verzet van Van Veen gebroken. Wade won de laatste twee legs en plaatste zich zo voor de finale, waarin hij met 11-6 verloor van de Schot Peter Wright.

Spectaculair
Voor Van Veen begon het toernooi vrijdagavond met een goed gevoel. Hij wist in zijn eerste partij de Australiër Damon Heta met 6-1 overtuigend uit te schakelen. In de achtste finale op zaterdag stond de wedstrijd tegen Daryl Gurney op het programma. Gurney stoorde zich zichtbaar aan het feit dat het tochtte op het podium.

Van Veen liet zich daardoor niet van de wijs brengen en rekende met 10-6 af met de Noord-Ier. Dankzij een spectaculaire overwinning op drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen werd Van Veen halvefinalist.

Tags

Gian van Veen,EK Darts,James Wade