bird
vrijdag 26 april | 02.11 uur

Eerste truck- en tractorpulling trekt ruim 2000 toeschouwers naar Velddriel

10-05-2022 09:44
uur
Door: Martin van Hemert
100522_truckpullingLR-1
De eerste truckpulling in Velddriel trok veel publiek. Foto: Bommelerwaardgids

VELDDRIEL - De eerste editie van de Truck & Tractorpulling in Velddriel kende afgelopen zaterdag zo'n 2100 toeschouwers.

Na maanden voorbereiding en dagen bouwen door de vrijwilligers kon zaterdag het spektakel losbarsten. De vrijwilligers en organisatie waren al vroeg in touw om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' te zetten en rond de klok van 11:00 uur arriveerden de eerste deelnemers.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Ruim op tijd om de Drielse klei te trotseren, en te gaan ontdekken wie de meeste meters zou kunnen maken. Om 12:00 uur ging de tractorpulling - oftewel de trekkertrek - van start. Eén voor een werden de machines aangehaakt en de besten haalden een full pull. Het publiek genoot van de krachtige machines op de baan, het biertje in de hand en het weer dat de organisatie ondanks de dreigingen goedgezind was.

Spektakel
Aan het eind van de middag kwamen de truckklasses aan bod. Deze voertuigen zijn volledig geprepareerd voor de sport. De teams trachten alle PK's uit de motoren te persen, wat garant staat voor een mooi spektakel. Er lag een uitdagende baan klaar en de teams die het beste waren, hebben het publiek op enkele mooie full pulls getrakteerd.
In de VTN 8,5 ton Supersport trok Iveco Schouten aan het langste eind, gevolgd door Crazy Grey Power en De Hulk uit Nieuwaal. Plaatsgenoot Rocking Horse werd vierde. De Blue Legend uit Brakel eindigde op een vijftiende plaats en Team MadMack, de organisator van de truckpullingwedstrijd in Velddriel, moest zich tevreden stellen met een negentiende plaats. De volledige uitslag en tussenstand is te vinden op de website: www.truckpulling.nl/def/index.php/426-velddriel7mei2022

Inzet
Nadat de trucks op de baan hun laatste klappen gegeven hadden, ging de tent op zijn kop. De Green Monkeys trapten af en brachten het publiek in korte tijd vol in de feeststemming, opgevolgd door Boer Bennie, De Gladjakkers en DJ Ridiculouz.

Om 1:00 uur keerde het publiek huiswaarts. De organisatie wil alle sponsoren en vrijwilligers hartelijk bedanken voor de inzet en aanwezigheid. "Zonder jullie hadden we dit nooit kunnen realiseren. En natuurlijk aan alle bezoekers, dank jullie wel voor jullie komst we hopen dat iedereen er van genoten heeft en hopelijk tot de volgende keer."

Tags

Truckpulling Velddriel