bird
woensdag 22 mei | 14.33 uur

Dakar 2024: verrassende top-tien-notering voor Ben de Groot

23-01-2024 11:12
uur
Door: Martin van Hemert
WhatsApp Image 2024-01-24 at 12.08.43
Foto's: aangeleverd

YANBU/HEDEL - Het team van Ben de Groot - eigenaar van De Groot Fresh Group uit Hedel - is de Dakar-rally in Yanbu in Saudi-Arabië op een verrassend verdienstelijke negende plaats gefinisht in het truck-klassement. Ben's broer William moest vanwege blessureleed voortijdig opgeven in de rally die in totaal drie weken duurde.

Eén van de zwaarste rally's ter wereld, zo wordt de Dakar-rally over het algemeen gezien. De editie van dit jaar vormde daar geen uitzondering op, integendeel; voornamelijk etappe 6 werd een gigantische slijtageslag. Die duurde namelijk maar liefst 48 uur en hakte er dan ook flink in bij de deelnemers.

(Tekst loopt door onder de foto's)


De marathon-etappe zorgde voor een waar slagveld, waarin het team van William er niet zonder de spreekwoordelijke kleerscheuren van af kwam. Bij een crash vloog zijn truck over de kop. De bemanning bleef ongedeerd en dankzij grote inzet van de monteurs kon de truck een dag later toch de etappe hervatten. Een infectie aan zijn hand beëindigde op de rustdag de Dakar-rally van William.

Droom
Broer Ben bracht het er een stuk beter van af. Waar hij vorig jaar nog uitviel met pech, verraste hij dit jaar met een uiteindelijke negende plaats vriend, vijand en zichzelf: "De opluchting is groot dat de finishlijn is bereikt en ook nog eens met een medaille om de nek. Als negende eindigen is een droom die uitkomt."

Hij vervolgt: "Dit team is een gouden combi die precies op elkaar is ingespeeld en elkaar feilloos aanvoelt, maar, zonder het serviceteam hadden deze mannen het niet gered. Deze super monteurs zijn strijders."

Tags

Dakar,Ben de Groot,William de Groot,rally