bird
donderdag 13 juni | 18.22 uur

Ben de Groot uitgevallen in Dakar-rally

05-01-2023 12:54
uur
dakar_bendegroot_uitgevallen2
Met man en macht werd gewerkt om het probleem te verhelpen, maar helaas kon de truck van Ben de Groot niet verder rijden. (foto: aangeleverd)

HEDEL – Het team van Ben de Groot is uitgevallen tijdens de Dakar-rally in Saoedi-Arabië. Het team van zijn schoonzoon Ad Hofmans kan wel nog door.

Ben de Groot, eigenaar van De Groot Fresh Group, doet dit jaar voor de tweede keer mee aan de rally, samen met Govert en Tom en een serviceteam. Een stuk voor de start van vandaag sloeg het rechtervoorwiel van de truck helemaal vast. Met man en macht is er gewerkt om nieuwe lagers te plaatsen en de truck rollend te krijgen om nog nipt op tijd te starten.

Reparatie
Na de reparatie en een snelle berekening dacht het team de start nog net op tijd te kunnen halen, maar dit zou eerder seconden werk worden dan minuten. Na driehonderd meter rijden liep het wiel met de nieuwe onderdelen weer vast.

Geen medaille
Er moet nog bekeken worden wat precies het probleem is, maar concreet betekent het voor het team Ben de Groot dat ze niet meer meedoen in het algemeen klassement, niet op het podium zullen staan en geen medaille krijgen.

Meerijden met uitvallers
Als het team de truck gerepareerd krijgt, mogen ze nog wel meerijden bij de ‘uitvallers’, maar ze hebben nog niet besloten of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. “Ben heeft nog steeds erg veel last van zijn duim”, laat het team vanuit Saoedi-Arabië weten. “Hij heeft besloten na deze tegenslag foto’s van te laten maken. Mocht de duim gebroken zijn, betekent het gips en zullen we de truck deze Dakar niet meer in actie zien. Hierover later meer en hopen dat het voor Ben en de truck meevalt.”

Het team van Ad Hofmans is vandaag gewoon gestart en is lekker constant aan het rijden net als de afgelopen dagen.

 

Tags

Dakar,ben de groot,ad hofmans

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie