bird
zondag 16 juni | 07.09 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 45

09-11-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
mantelzorg-0711 1252
Mantelzorger

Mantelzorger? Dat waarderen wij!

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we extra stilstaan bij wat de mantelzorger doet. Wij waarderen het enorm dat mantelzorgers zich zo inzetten voor een ander. Deze belastende rol van liefdevolle zorg wordt vaak onderschat. Samen met Welzijn Bommelerwaard zetten we daarom de mantelzorgers in het zonnetje met een heerlijke high tea op 10 november.

Mantelzorgvoucher
Wij vinden het belangrijk om onze mantelzorgers te ontlasten. Verleent u mantelzorg? Dan kunt u een mantelzorgvoucher aanvragen. Deze voucher heeft een waarde van 10 uur ondersteuning. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen in het huishouden, zorgen voor uw naaste of kleine klusjes in en om het huis doen zodat u even uw handen vrij heeft.

Wanneer kunt u de voucher aanvragen?
U kunt de voucher aanvragen als:

-           u 3 maanden of langer minimaal 8 uur per week voor een ander zorgt;

-           u of degene voor wie u zorgt in de Bommelerwaard woont.

Hoe kunt u de voucher inzetten?
Met de voucher kunt u kosteloos 10 uur ondersteuning inzetten. De ondersteuning moet in de Bommelerwaard worden ingezet. Dit mag bij u zelf of bij degene voor wie u zorgt. U kunt kiezen uit de volgende drie mogelijkheden: zorg voor uw naaste, praktische ondersteuning in het huishouden en klus- en/of tuinhulp.

Voor meer informatie lees dan onze pagina mantelzorgvoucher op www.zaltbommel.nl


 

Komt u naar het concert Namenmonument in Klank?

In 2020 vierden en herdachten wij 75 jaar vrijheid. Vanwege corona konden toen een aantal activiteiten helaas niet doorgaan, waaronder het concert ‘Namenmonument in Klank’. Dit bijzondere concert geven we daarom alsnog, namelijk op 30 november om 19.30 uur in de Katholieke Kerk, Oliestraat 26, in Zaltbommel. Het concert duurt ongeveer 60 minuten.

Concert
Het jeugdkoor van Koorschool Senta en het Projectkoor Rivierenland voeren het concert uit. Carl van Kuyck begeleidt op piano, Marta Lopez Vega op viool en Sylvia van der Vinne is artistiek leider. Tijdens het concert worden alle namen genoemd van de slachtoffers die op de namenmonumenten staan bij de Algemene begraafplaats aan de Bossche Poort. Op deze avond worden beiden monumenten ook subtiel verlicht met 106 waxinelichtjes. De lichtjes branden van 18.00 tot 22.30 uur.

Wilt u komen?
We hebben nog een aantal plekken vrij voor dit bijzondere concert. Wilt u (gratis) komen? Stuur dan een e-mail met uw naam en de namen van de mensen die u meeneemt aan: namenmonumentinklank@zaltbommel.nl.


 

Bijdrage Buurtzorg Jong: omgaan met opvoedstress

Vanaf deze week zal Buurtzorg Jong Zaltbommel maandelijks een bijdrage leveren aan de gemeentepagina. Hierin schrijven zij over een actueel opvoedonderwerp en geven zij tips. Deze keer gaat het over hoe stress de opvoeding beïnvloedt en wat u hieraan kunt doen.

Anders omgaan met stress
Kinderen ontwikkelen zich het beste in een rustige, voorspelbare omgeving. Maar het is soms moeilijk om rustig en consequent te reageren als u veel stress heeft. Het kan bijvoorbeeld gaan om werkstress, financiële stress of relatieproblemen. Soms bezorgen ouders zichzelf extra stress door de ‘perfecte ouder’ te willen zijn.

Ook al heeft u geen controle over alle stressfactoren, u kunt kiezen er anders mee om te gaan. Een belangrijk principe is om te focussen op datgene waar u zelf controle op heeft. Als het u lukt om positieve acties te ondernemen, al lijken deze maar klein, kan dat helpen om de situatie te veranderen.

Ervaart u opvoedstress?
Buurtzorg Jong helpt u hierbij. Bel Buurtzorg Jong op 06 1259 7553 (Zaltbommel) of 06 2074 4148 (dorpen). U krijgt dan direct een medewerker aan de telefoon die u verder helpt.


 

Verbouwplannen? Vergunning sneller geregeld

Vanaf nu kunt u in onze gemeente een flitsvergunning aanvragen. Het gaat dan bijvoorbeeld over vergunningen voor een dakkapel, erfafscheiding, reclame-uiting, kozijn- en gevelwijziging of serre. Normaal duurde de afhandeling van zo’n vergunningaanvraag 6 tot 8 weken. Een flitsvergunning wordt in vijf werkdagen verleend, mits deze voldoet aan de eisen.

Op www.zaltbommel.nl leest u in het nieuwsbericht meer informatie over de flitsvergunning. Bijvoorbeeld waar uw aanvraag aan moet voldoen en hoe u de vergunning aanvraagt.


 

Informatieavond pleegzorg dinsdag 22 november

Er melden zich steeds minder pleeggezinnen aan. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht geven zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel langdurend, in deeltijd of kortdurend. Zo krijgt ieder kind de mogelijkheid zo thuis mogelijk op te groeien.

Informatieavond
Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden van pleegzorg? Of overweegt u pleegouder te worden? Kom dan naar de informatieavond pleegzorg op dinsdag 22 november om 19.30 uur bij In De Roos in Zaltbommel. U krijgt hier antwoord op uw vragen en u maakt vrijblijvend kennis met de lokale pleegzorgorganisatie Entrea Lindenhout.

Komt u ook?
Stuur dan uiterlijk 16 november een mail naar zorginkoop@bommelerwaard.nl.


 

Raadsnieuws

Carrouselvergadering 10 november 2022
Donderdagavond 10 november is de Carrouselvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel.

Agenda
De volgende agendapunten worden besproken:

  1. Vaststellen bestemmingsplan Zaltbommel, herontwikkeling Thorbeckestraat
  2. Vaststellen beleid huisvesting internationale werknemers
  3. Preventie- en Handhavingsplan Alcohol
  4. Multifunctionele ontwikkeling sportpark de Watertoren

Meer informatie?
Voor de rest van de agenda verwijzen wij u naar de website zaltbommel.notubiz.nl/bijeenkomst/906867. Hier kunt u ook de vergadering live volgen of terugkijken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie