bird
maandag 29 april | 08.31 uur

Zwembad De Kreek per direct gesloten: 'Veiligheid gaat boven alles'

24-11-2023 15:10
uur
de kreek_europarcs_zwembad kerkdriel
Rechts op de foto MFC De Kreek, met daarin het zwembad. Foto: Bommelerwaardgids

KERKDRIEL – Zwembad De Kreek in Kerkdriel sluit per direct de deuren. De technische staat van het zwembad gaat harder achteruit dan verwacht waardoor langer openblijven 'niet verantwoord' is.

Dat is gebleken tijdens de laatste inspectie van een technisch onderzoeksbureau. “Omdat veiligheid boven alles gaat, nemen we dit advies serieus en heeft gemeente Maasdriel in overleg met Optisport besloten om het zwembad direct te sluiten”, zo meldt Maasdriel, dat eerder al veiligheidsmaatregelen had uitgevoerd en een technisch bureau tweemaal per jaar de staat van het zwembad laat onderzoeken. De laatste inspectie wees uit dat het zwembad binnen afzienbare tijd dicht moet.

Openstelling
Het vroegtijdig sluiten van het zwembad heeft gevolgen voor zowel Optisport als voor de gebruikers van het bad. Optisport heeft de betrokkenen daarvan op de hoogte gebracht. Zij biedt alle gebruikers de mogelijkheid om verder te zwemmen in de nabijgelegen Optisport-locaties; zwembad Aqua Altena in Andel en zwembad De Waalslag in Tiel.

In een brief aan ouders van kinderen die op zwemles zitten meldt Team Zwembad De Kreek begrip te hebben voor zwemlesouders en -kinderen dat dit nieuws 'onverwacht en ingrijpend' is. Optisport biedt aan om de zwemlessen door te laten gaan in Aqua Altena, met een korting van 10 procent op het huidige tarief van De Kreek.

Alle overige faciliteiten van MFC De Kreek, zoals de horeca, fitness, sporthal en het zalencentrum blijven gewoon volgens normale openstelling open. 

 

 

 

Tags

De Kreek