bird
vrijdag 26 april | 02.32 uur

Zestig jarig jubileum EHBO-vereniging Brakel en Poederoijen

23-11-2021 17:14
uur
Door: Britta Alink
231121_EHBO-1
• Het jubileum werd gevierd op Loevestein. Foto: aangeleverd

POEDEROIJEN/BRAKEL - EHBO-vereniging Brakel en Poederoijen heeft onlangs het zestigjarig bestaan gevierd. Daarbij werden onder andere twee trouwe leden gehuldigd.

Suzanne Duijzer is al ruim vijftig jaar lid en Anneke Tromp 48 jaar. De vereniging bestaat inmiddels al meer dan zestig jaar. Het jubileum kon eerder niet gevierd worden vanwege de coronaregels, maar twee weken geleden was het dan toch zover. De leden werden uitgenodigd voor een mooi cultureel en culinair programma op Slot Loevestein. Daar bezochten ze de nieuwe tentoonstelling over Hugo de Groot en zijn ontsnapping in de boekenkist.

Voorzitter Jacques Mombers van de vereniging verzorgde de rondleiding. Hij is in het dagelijks leven beheerder van Slot Loevestein, dus hij wist veel wetenswaardigheden te vertellen.

Oefenavonden
Na het bezoek aan Loevestein volgde een feestelijke avond in Huis Brakel, waar de vereniging van oudsher de oefenavonden houdt. Ditmaal gingen de leden niet naar de zolder of een van de stijlkamers voor een EHBO-oefening, maar werden ze met een heerlijk diner ontvangen in de grote zaal.

De nieuwe uitbaters van Huis Brakel, Laurent en Cécile Schandrin, en hun stad zorgden ervoor dat het gezelschap niets tekort kwam. Tijdens de feestavond konden de leden onder andere genieten van een leuke sketch door penningmeester Suzanne en oud-secretaris Henk.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, meer informatie: EHBOBrakel@outlook.com

Tags

EHBO-vereniging