bird
donderdag 02 mei | 07.45 uur

Zes kwekers vertellen over hun 'Groene Liefde' tijdens Kom in de Kas

04-04-2024 13:00
uur
030424_KomindeKas
Kom in de Kas trekt elk jaar veel publiek. Foto: Rolf van Koppen

BOMMELERWAARD - Zes Bommelerwaardse bedrijven zetten zaterdag 6 april van 10:00 tot 17:00 uur de deuren van hun bedrijf open tijdens 'Kom in de Kas'.

Bezoekers kunnen kennismaken met de teelt van aardbeien bij Aardbeienkwekerij J. Goesten en een kijkje nemen in champignoncellen bij Champignonnenkwekerij Ammerzoden en Kerkwijk Champ. Bij Janity Flowers en Kreling Chrysanten zijn de meest kleurrijke chrysanten te bewonderen. En bij Look & Taste leren bezoekers alles over eetbare planten. 

Kinderactiviteiten
Tijdens Kom in de Kas vertellen kwekers over hun 'Groene Liefde' en over hoe zij omgaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. Bezoekers krijgen daarmee een mooi kijkje achter de schermen. De open dagen zijn geschikt voor het hele gezin. Naast het informatieve en leerzame deel, zijn ook leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen zich vermaken op een springkussen, bloemstukjes maken of luisteren naar het interessante verhaal van een imker. Speeltuin Hoppies (naast Champignonkwekerij Ammerzoden) is ook geopend. Op een aantal bedrijven staan kraampjes waar eten en drinken verkrijgbaar is.

Kom in de Kas wordt dit jaar voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Bommelerwaard nemen zes bedrijven deel, elk jaar zijn dat andere tuinders zodat er voor bezoekers elk jaar iets nieuws te beleven valt. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden.

De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de aangegeven parkeerplaatsen. Op de fiets of de fiets meenemen wordt aanbevolen. Meer informatie staat ook op de social media kanalen van Kom in de Kas Bommelerwaard. Kom in de Kas is gratis toegankelijk.

De deelnemende bedrijven zijn dit jaar:

Aardbeienkwekerij J. Goesten (Hoge Heiligenweg 28, Ammerzoden)
Champignonkwekerij Ammerzoden (Zandweg 17, Ammerzoden)
Kerkwijk Champ (Kerkwijksekade 1a, Kerkwijk)
Janity Flowers (Viaductweg 10, Bruchem)
Kreling Chrysanten (Sarskampseweg 6, Bruchem)
Look & Taste (Geerweg 4, Bruchem)

www.komindekas.nl

Tags

Kom in de Kas