bird
donderdag 02 mei | 05.20 uur

Zes Bommelerwaardse bedrijven plukken vruchten van zonnige 46e Kom in de Kas

10-04-2024 11:56
uur
100424_KomindeKas
Het terugkerende evenement Kom in de Kas is al tientallen jaren een populaire traditie. Foto: Rolf van Koppen

BOMMELERWAARD - Kom in de Kas heeft ook dit jaar veel bezoekers naar de diverse deelnemende glastuinbouwbedrijven getrokken. In Nederland ging het in totaal om 168.000 bezoekers die op zaterdag 6 en zondag 7 april op bezoek gingen bij bedrijven in de glastuinbouwsector. 

Van dat grote aantal, was er ook een gedeelte dat een kijkje nam in één van de zes deelnemende Bommelerwaardse bedrijven. Dit jaar was vooral Bruchem goed vertegenwoordigd, want maar liefst drie Bruchemse bedrijven zetten hun deuren open voor bezoekers. Dit waren Janity Flowers, Kreling Chrysanten en Look & Taste. Twee Ammerzodense bedrijven (Aardbeienkwekerij J. Goesten en Champignonkwekerij Ammerzoden) en Kerkwijk Champ maakten het zestal compleet.

Innovaties
Tijdens de 46e editie van het jaarlijks evenement van de glastuinbouw kon iedereen in achttien regio's verspreid over het land kennis maken met de sector. In totaal bijna 115 kwekers openden de deuren van hun bedrijf voor publiek, dat dankzij het prachtige lenteweer massaal naar de kassen kwam. Naast het ontdekken van de producten die in de kassen worden gekweekt, zagen de bezoekers ook welke innovaties er worden toegepast en dat de kwekers er alles aan doen om zo duurzaam mogelijk te kweken. Zo leerden zij over het inzetten van beestjes tegen schadelijke beestjes en de inzet van aardwarmte voor het verwarmen van de kassen.

Tijdens Kom in de Kas werden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Zoals proeverijen, bloemschikken of een plantje potten en soms waren er speurtochten door de kas. Voor de allerkleinsten lagen in veel regio's springkussens waarop ze zich konden uitleven.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt onder andere mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland en vele regionale sponsors. In 2025 is Kom in de Kas op zaterdag 5 april en zondag 6 april. Kom in de Kas Bommelerwaard is onder die naam actief op Facebook en op Instagram: @komindekasregiobommelerwaard

www.komindekas.nl

Tags

Kom in de Kas,glastuinbouwsector