bird
zaterdag 27 april | 05.37 uur

Zaterdag 9 oktober 'Internationale Dag van de Palliatieve Zorg'

08-10-2021 16:08
uur
Door: Martin van Hemert
041021_VPTZ 2014 079-1
• Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL - Zaterdag 9 oktober is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, zorg gericht op verzachting of verlichting en meestal van toepassing als genezing niet (meer) mogelijk is. In de Bommelerwaard zetten de Vrijwilligers Palliatieve en Terminale Zorg, kortweg VPTZ zich hiervoor in.

Als het te zwaar wordt, of beter nog: vóór het te zwaar wordt, kunnen de vrijwilligers van VPTZ Bommelerwaard tijd, aandacht en ondersteuning bieden. Niet alleen aan de stervende persoon, maar ook aan de mantelzorgers, zodat deze zich meer op de familie of de andere gezinsleden kunnen richten, of even zelf op adem kunnen komen.

Onzekere periode
"Er voor een ander zijn in de laatste levensfase, thuis of in een verzorging-/verpleeghuis. Daar staan de vrijwilligers van VPTZ Bommelerwaard voor. Samen met de mantelzorgers en de professionals in de zorg doen de vrijwilligers wat gedaan moet worden in deze bijzondere en onzekere periode. Bij het werk van VPTZ is de wens van de zieke en van zijn of haar naasten het uitgangspunt."

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met coördinator Sabine van Pelt: 06 - 10 49 41 20.

Tags

Palliatieve Zorg,VPTZ