bird
donderdag 02 mei | 12.27 uur

Zaltbommelaar (24) verdacht na rellen, relschoppers herkenbaar in ‘Plaats Delict’

03-04-2024 16:11
uur
jaarwisseling 2023_oud en nieuw_Ongeregeldheden Hedel 13
Archieffoto: Bart Meesters

HEDEL – Een 24-jarige man uit Zaltbommel is eind maart aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij rellen tijdens de jaarwisseling in Hedel. Om ook andere verdachten te kunnen identificeren, worden zij donderdag herkenbaar in beeld gebracht in het opsporingsprogramma ‘Plaats Delict’.

Het onderzoek naar de ongeregeldheden heeft in de afgelopen maanden niet stilgelegen, zo meldt de politie. “Er hebben metingen plaatsgevonden in Hedel in de omgeving van de Kasteellaan. Het Expertteam Visualisatie en Reconstructie heeft een driedimensionale registratie gemaakt om de ruimtelijke situatie in kaart te brengen. Deze visualisatie wordt gebruikt om de toedracht van de incidenten en het geweld tegen de hulpverleners in beeld te brengen.”

Vrije voeten
Daarnaast zijn er in beslag genomen telefoons onderzocht na eerdere zoekingen in Hedel, Zaltbommel, Uden, Krimpen aan den IJssel, Soest en Ermelo. Er is uitgebreid buurtonderzoek gedaan en geflyerd om te zoeken naar getuigen en camerabeelden.

Op 26 maart is een derde verdachte aangehouden; de 24-jarige man uit Zaltbommel. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar wordt nog wel als verdachte gezien. Er zitten daarnaast nog twee verdachten vast die begin dit jaar al werden aangehouden.

Plaats Delict
Een aantal verdachten komt donderdag - zo’n drie maanden na de jaarwisseling - herkenbaar in beeld in het regionale opsporingsprogramma 'Plaats Delict'. De uitzending start om 17:15 uur en wordt daarna om het uur herhaald.

Het tonen van herkenbare beelden wordt als een ‘zwaar opsporingsmiddel’ gezien, zo stelt de politie. “Dat mag niet zomaar ingezet worden. Er moet eerst gekeken worden naar andere manieren waarop de verdachten herkend kunnen worden. Daarna toetst de officier van justitie of het kan volgens de Aanwijzing Opsporingsberichtgeving.” De politie hoopt dat kijkers de verdachten op de beelden herkennen. Getuigen kunnen zich melden via de opsporingstiplijn (0800-6070) of anoniem (0800-7000).

Het team van BWG TV maakte vorige maand een videoreportage over de jaarwisseling in Hedel. Deze is hieronder te vinden.

Tags

Plaats Delict,jaarwisseling Hedel,rellen