bird
zaterdag 27 april | 02.42 uur

Woningbrand in Aalst, rookmelder voorkomt ergere schade

06-06-2022 01:54
uur
Door: Martin van Hemert
Naamloos-7
Foto: Bommelerwaardgids

AALST - In een woning aan de Beatrixstraat in Aalst is in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan. De brand is inmiddels geblust, de bewoonster is ongedeerd gebleven.

De eerste melding van de brand kwam rond 0:45 uur binnen, waarop meerdere posten zich ter plaatse begaven. Bij de hoekwoning aangekomen bleek het te gaan om een brand die was begonnen in de keuken, maar inmiddels aan de voor- en achterkant van het pand uitsloeg.

(Tekst loopt door onder de foto's)


De bewoonster was de eerste melder, zij bleef ongedeerd. Toen de brand eenmaal was geblust, werd duidelijk dat de benedenverdieping vooral veel rook- en roetschade had opgelopen. 

Rookmelder
In het naastgelegen pand werd ook veel rook aangetroffen als gevolg van de brand. De bewoners - die op dat moment niet aanwezig waren - zijn daarvan op de hoogte gesteld, nadat ze eerst de brandweer toestemming hadden gegeven om de woning te betreden. 

Volgens de brandweer werd de bewoonster wakker dankzij een rookmelder. Daardoor heeft zij ergere schade weten te voorkomen. Wel is Stichting Salvage ter plaatse gekomen. Die stichting verleent eerste hulp en opvang voor gedupeerden na een brand. 

Tags

Woningbrand,Aalst,Beatrixstraat