bird
maandag 29 april | 02.15 uur

Winterfair in Huis Brakel op woensdag 13 december

08-12-2023 15:24
uur
Door: Britta Alink
081223_winterfairBrakel-LR
Monique Arendse en Betty Vervoorn. Foto: Marielle Pelle

BRAKEL - "Sfeervol kerstshoppen, ontmoeten en gewoon gezellig. Dat is wat we willen." Dat zeggen Monique Arendse en Betty Vervoorn, de intitiatiefnemers van de Brakels Winter fair die wordt gehouden op woensdag 13 december van 15:00 tot 21:00 uur in Huis Brakel.

"Vorig jaar in het najaar bedachten we dat het misschien wel leuk zou zijn om weer een winterfair te organiseren", vertellen Betty en Monique, beide ondernemers in Brakel van een cadeau- en bloemenwinkel. "Op dat moment werd Huis Brakel verbouwd, het was laat in het seizoen toen de ideeën geboren werden, dus we zeiden; dat doen we volgend jaar. Afgelopen jaar zijn ook Lize Vos en Anne Marije Edelmann aangehaakt in de organisatie."

Verscheidenheid
"Het is een winterfair door, van en met het dorp," benadrukt Betty. De winterfair op de sfeervolle locatie in het recent verbouwde Huis Brakel, was direct in trek, al snel waren alle kramen uitverkocht en inmiddels staan er ook standhouders op de reservelijst, die nog hopen op een plaatsje op deze bijzondere locatie.

"We willen dat iedereen zich thuis voelt, zijn kerstinkopen kan doen, rondlopen en elkaar ontmoeten en genieten op het speciale kerstterras op het balkon van Huis Brakel, waar je uitkijkt op de winterfair." De Winterfair biedt een verscheidenheid aan aanbod, met veel ambacht en handwerk. Kok Laurent van Huis Brakel verzorgt de catering.

Beleven
Veel standhouders meldden zich direct aan. "Het is mooi om te zien dat we elkaar willen versterken", vertellen de initiatiefnemers. "We zijn zelf ondernemers, allemaal in een andere branche en we versterken elkaar. Maar ook de samenwerking met Huis Brakel en de plaatselijke BOG vereniging, laat zien dat in samenwerking een mooi concept ontstaat. We willen graag dat er iets gebeurt op het dorp en wat is het leuk om juist in december gezelligheid, beleven, proeven en genieten bij elkaar te gieten en dit te organiseren en te beleven met ondernemers en bezoekers uit de Bommelerwaard."

De dames lachen: "We zijn alle vier drukke moeders en ondernemers, we doen dit erbij. We willen dat er iets gebeurt, dus dan pak je het vast en ga je het gewoon doen. Hopelijk wordt het een terugkerend Brakels evenement."

Tags

Huis Brakel,Winterfair