bird
maandag 29 april | 04.48 uur

Wim en Hélène Kuiters zijn 60 jaar getrouwd

27-12-2023 10:04
uur
Door: Britta Alink
wim kuiters_helene kuiters_60 jaar getrouwd
Wim en Hélène samen met burgemeester Pieter van Maaren. (foto: Koen Vandenput)

ZALTBOMMEL - Op 20 december 1963 gaven Wim Kuiters en Hélène Korstanje elkaar het ja-woord voor de burgerlijke stand in Dordrecht. En op 4 februari 1964 volgde het 'echte' huwelijk in de katholieke kerk.

Wim Kuiters (85) is geboren in Haarlem. Als klein jongetje verhuisde hij met zijn ouders naar Dordrecht waar hij zijn vrouw leerde kennen. Hélène (82) is geboren in Indonesië en was kwam op 9-jarige leeftijd na een zware periode in een Jappenkamp naar Nederland. Na zijn studie startte Wim zijn eigen ingenieursbureau, Hélène werd verpleegster in het ziekenhuis. Al snel kochten ze hun eerste huis, in Dubbeldam. Later verhuisden ze naar Hoornaar, een klein dorp in de Alblasserwaard.

Rosmalen
"Onze vier kinderen zijn kort na elkaar geboren", vertelt Wim. "In Hoornaar hadden ze de ruimte en konden ze heerlijk spelen. Toen onze eerste was geboren, is Hélène gestopt met werken. Dat was toen nog heel gebruikelijk." Toen de kinderen wat ouder werden en naar de middelbare school moesten, ging het echtpaar Kuiters op zoek naar een woonplaats waar een middelbare school stond. Zo kwam het gezin terecht in Rosmalen. De kinderen werden groter en zelfstandiger en Hélène pakte haar werk als verpleegkundige weer op. "We hebben allebei altijd met heel veel plezier gewerkt."

Zaltbommel
De kinderen vlogen uit en Wim en Hélène gingen in 1998 op zoek naar een kleinere woning. "Via een vriend kwamen we in Zaltbommel terecht", weet hij nog goed. "We zaten op de Markt een kop koffie te drinken en vonden het meteen een gezellig stadje. Ik ben toen een makelaarskantoor binnengelopen en daar bleek nog één huis te koop, dat precies bij ons paste. Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond, in de wijk de Waluwe. Het moest nog gebouwd worden, maar we hebben binnen een dag onze handtekening gezet."

Actief leven
Kort daarna verkocht Wim zijn ingenieursbureau en ook Hélène stopte met werken. "Vanaf toen was het feest", lacht Wim. "We zijn de halve wereld rond gereisd. Ook gingen we met onze boot over de wateren varen. Nu hebben we een campertje waarmee we door Nederland sjouwen. We hebben een ontzettend actief, gezellig en leuk leven gehad."

Tegenwoordig doen ze het wat rustiger aan. Ze wonen nog steeds in hun fijne huis in de Waluwe, ze genieten van hun vier kinderen, de aanhang, de negen kleinkinderen en hun eerste achterkleinzoon. Hélène bridget twee keer in de week en Wim is een verwoed knutselaar. Laatst maakte hij nog een mooi poppenhuis voor zijn achterkleinzoon.

Feest
Vorige week kwam burgemeester Pieter van Maaren bij het echtpaar op bezoek om ze te feliciteren met hun jubileum. Op 4 februari geeft het paar een groot feest in Huis Brakel voor familie en vrienden.

Britta Alink

 

Tags

wim kuiters,hélène kuiters