bird
zaterdag 27 april | 00.49 uur

Wielewaalbewoners naar locatie American Roadhouse

21-03-2023 16:12
uur
Door: Britta Alink
IMG_1452
De Wielewaal is zeer verouderd en moet compleet gerenoveerd worden. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - De bewoners van De Wielewaal verhuizen eind 2024 naar een nieuwe locatie op het terrein van American Roadhouse. Pas daarna wordt de huidige Wielewaal aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat gesloopt en opnieuw gebouwd.

Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad. De bewoners van De Wielewaal hoeven maar één keer te verhuizen en blijven dus in het nieuw te bouwen complex aan het Fiep Westendorpplein tegenover winkelcentrum Portage. Brabantzorg en Santé hebben hier de afspraken over gemaakt.

Protest
In de oorspronkelijke plannen zouden de bewoners van de Wielewaal tijdelijk ergens moeten wonen, terwijl De Wielewaal opnieuw gebouwd werd. Eerst was er sprake van dat ze naar een leegstaand verzorgingshuis in Leerdam zouden gaan. Dat zorgde voor veel protest bij bewoners, familieleden en verzorgenden. Vervolgens werd besloten dat de bewoners tijdens de bouwwerkzaamheden ondergebracht zouden worden in tijdelijke units pal naast de bouwplaats.

Nu is dus besloten dat de bewoners naar het Fiep Westendorpplein gaan en daar kunnen blijven. Op de huidige Wielewaal-locatie komen naast zorgwoningen ook 28 sociale huurwoningen. "Met het voornemen van de betrokken partijen hebben we het vertrouwen dat op beide locaties een goede oplossing wordt gerealiseerd voor onze inwoners", schrijft het college aan de gemeenteraad.

Tags

Wielewaal,Brabantzorg