bird
vrijdag 26 april | 06.24 uur

Vrijwilligers gezocht voor bijzonder weefproject

22-04-2021 09:00
uur
weefporoject-1
• Bij Elliz in Company staat een professioneel weefgetouw. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Elliz in Company start in mei met een bijzonder weefproject om shawls te maken voor komend winterseizoen. Het project staat in het teken van ‘back to basics’.

Op de nieuwe locatie van textielatelier Elliz in Company aan de Waterstraat in de oude binnenstad is ruimte voor een professioneel weefgetouw. Vanuit de social factory zullen enkele begeleiders beginnende wevers de basisprincipes en -technieken van dit eeuwenoude ambacht leren. Meer ervaren wevers zijn eveneens welkom. Ook de vrijwilligers zelf weven mee.

Alpacawol
Met dit weefproject willen de initiatiefnemers shawls van alpacawol maken en verkopen in de winkel. Alpacawol is een hypoallergeen natuurproduct en daardoor geschikt voor iedereen. De wol komt van een alpacaboerderij in Haaften en het maakproces is van begin tot eind bekend, wat niet alleen een uniek verhaal oplevert achter elke shawl, maar ook garandeert dat het geheel duurzaam en milieubewust verloopt.

Begeleider
Voor het weefproject zijn dringend vrijwilligers nodig. Tijdens de openingstijden van Elliz in Company is een begeleider beschikbaar en er is telkens ruimte voor één vrijwilliger om te leren weven en werken aan de shawls.

Iedereen met interesse in weven en zin om te helpen kan zich aanmelden via info@ellizincompany.nl of: 06-24533581.

 

Tags

weefproject,elliz in company