bird
zaterdag 27 april | 02.13 uur

Voor Fons en Cora zit de laatste week van B&B ‘Het Bommels Dijkhuis' erop

30-11-2021 15:14
uur
Door: Martin van Hemert
LvdP-20180130-3109[53]-1
• Na drie jaar houden Alfons en Cora ermee op. Foto: Lisette van de Pavoordt

GAMEREN - Alfons ('Fons' voor intimi) van der Heijden en Cora van den Berg waren vier jaar lang eigenaar van Bed & Breakfast ‘Het Bommels Dijkhuis’. Dat deden ze naar eigen zeggen met veel plezier en vol overgave, maar toch gaan ze ermee stoppen. ‘We hebben geluk bij een ongeluk gehad’.

Het is 2015 wanneer Alfons van der Heijden en Cora van den Berg hun oog laten vallen op een klassieke dijkwoning aan de Waalbandijk in Gameren. In februari 2018 starten de twee met Bed & Breakfast ‘Het Bommels Dijkhuis'. Het groeit door de jaren heen uit tot een begrip onder toeristen die de Bommelerwaard bezoeken.

Logischerwijs zijn de coronamaatregelen in 2020 en 2021 een flinke streep door de rekening voor Fons en Cora, 'al hebben we ons daar uitstekend doorheen kunnen werken, zonder steun'. "We zijn zeker niet ten onder gegaan door de coronamaatregelen en dat is dus ook niet de reden dat we ermee stoppen", benadrukt Fons.

Afkortzaag
Het besluit om ermee op te houden is namelijk een voortvloeisel uit een ongeval dat begin dit jaar plaatsvond. Fons was destijds bezig met het bouwen van een kippenhok toen hij plots met zijn hand onder een afkortzaag terecht kwam. "Dat is wel heftig geweest. Nu is het allemaal op orde. Ik werk weer, maar ik mis wel bijna vier vingers en dat terwijl ik het onderhoud aan het B&B altijd zelf doe. Dat is nu een klein beetje problematisch geworden", vertelt Fons met gevoel voor understatement.

Doordat hij niet langer zelf de onderhoudswerkzaamheden kan blijven uitvoeren, staat het verdienmodel van Het Bommels Dijkhuis op losse schroeven. En dus besloten hij en Cora om het huis en het gastenverblijf te koop aan te bieden. Binnen 48 uur was het verkocht, maar de nieuwe eigenaars zijn niet van plan met het B&B door te gaan.

Voldoening
Ondertussen hebben Fons en Cora zelf een nieuw onderkomen in Tiel gevonden. "Bed & breakfast is voor ons nu een afgesloten hoofdstuk, waarin we iets moois hebben mogen creëren. We kijken daar met liefde en voldoening op terug. Het is mooi geweest."

Tags

Het Bommels Dijkhuis,Fons van der Heijden,B&B,Bed & Breakfast