bird
woensdag 08 mei | 19.31 uur

VitaCora viert tienjarig bestaan

24-01-2022 13:12
uur
Door: Britta Alink
vitacora-1
• Cora Kooijman in haar winkel aan de Gamerschestraat. (foto: Tido Mureddu)

ZALTBOMMEL - Cora Kooijman herinnert zich de dag van de opening van haar winkel, Natuurdrogisterij VitaCora, nog als de dag van gisteren. "Het was tien jaar geleden op mijn verjaardag, vrijdag 27 januari 2012. De klanten stonden tot op de stoep in de rij", vertelt ze.

Samen met haar man en dochter lukte het die dag allemaal, maar ook de volgende dag was het ongelooflijk druk. Toen belde Cora haar oud-collega Loes Gijsen, die kwam en bleef. De twee kenden elkaar van DA drogist Aalders op de hoek van de Boschstraat en de Gasthuisstraat, waar ze jarenlang hadden samengewerkt.

Natuurdrogisterij
Toen de DA ermee stopte, besloot Cora een eigen drogist te openen. Geen 'standaard' drogisterij, maar een Natuurdrogisterij. "Ik had me al verdiept in de natuurlijke kant van de drogisterij", vertelt ze. "Ik had ook al een opleiding gevolgd tot orthomoleculair therapeut en wilde me daar verder in specialiseren."

Ze vond een mooi pandje aan de Gamerschestraat 23, waar voorheen de kledingzaak van Thea Speklé gevestigd was en waar tegenwoordig de Galerie van Gerda Elfering is. Voor Cora was de ruimte precies goed. Maar al vrij snel bleek de oppervlakte te klein en volgde een kleine verbouwing en daarna nog een. "Het was steeds weer passen en meten", herinnert ze zich nog goed.

Poolse supermarkt
Toen ze op een dag hoorde dat de Poolse supermarkt op nummer 39 er mee op wilde houden, had ze het snel geregeld. In oktober 2017 verhuisde de winkel naar het nieuwe onderkomen waar ze maar liefst twee keer zoveel ruimte kregen. Daardoor kon Cora de afdeling houdbare voeding, glutenvrije voeding en supplementen uitbreiden en dat werd een groot succes.

Echt natuurlijk
"We verkopen hier alleen maar écht natuurlijke producten", benadrukt ze. "Ik ga voor kwaliteit en zuiverheid en dat is precies wat onze klanten willen. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk om goed te luisteren naar onze klanten en door te vragen. Zo kunnen we een heel gericht advies geven."

Passie
Ondertussen blijft de winkel groeien. "We hebben naam gemaakt en allemaal veel passie voor het vak", vertelt ze trots."  We zijn hier in Zaltbommel echt gezegend met een trouw klantenbestand en met een mooi gevarieerd ondernemersbestand. Ik hoor vaak van toeristen die zeggen 'wat is deze binnenstad mooi, wat is het hier netjes, geen vervallen panden en zo gezellig'. Zaltbommel heeft echt heel veel plusjes. Dat zien we zelf soms een beetje te weinig."

Klanten kunnen deze maand rekenen op leuke jubileumacties en kortingen op verschillende producten.

Tags

vitacora,cora kooijman