bird
maandag 29 april | 07.59 uur

Veer Brakel-Herwijnen vaart op 11 en 12 december niet

06-12-2023 08:56
uur
Door: Martin van Hemert
pont_pont brakel_veer brakel_riveer_waal
Archieffoto: Bommelerwaardgids

BRAKEL - De veerpont tussen Brakel en Herwijnen is op maandag 11 december en dinsdag 12 december gestremd. De duur van de stremming komt vanwege de inbouw van een generator.

Dat meldt Riveer in een bericht op de eigen website. “Wanneer er een planning gemaakt wordt met betrekking tot onderhoud, plannen wij deze het liefste tijdens schoolvakanties. Vanwege de inbouw van de generator is Riveer afhankelijk van derde partijen. Hierdoor is het niet mogelijk om tot de kerstvakantie te wachten”, aldus Riveer, dat met de route Aalst-Veen en de route Brakel-Herwijnen over twee Bommelerwaardse veerdiensten beschikt.

Riveer-app 
Via de Riveer App ontvangt de reiziger een melding als de reguliere dienstregeling weer hervat wordt. Bij een waarschuwing verschijnt er een rood bolletje boven het account icoon. Wie op het account icoon klikt, leest de recente berichtgeving in de gele blokken.

Tijdens de stremming kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de verbinding Gorinchem-Woudrichem. Het jaarabonnement scholieren of een kaartje Brakel is tijdens de stremming ook op deze verbinding te gebruiken. Kaarten Brakel worden dan aan boord van het voet-fietsveer gescand, zelf inchecken is niet mogelijk.

Tags

Riveer,Brakel-Herwijnen