bird
maandag 15 april | 21.06 uur

Vanaf half april meer Oekraïners op vakantiepark 'Resort aan de Maas'

02-04-2024 10:48
uur
Door: Martin van Hemert
070322_ResortaandeMaasLR
Europarcs Resort aan de Maas vanuit de lucht. Archieffoto: Bommelerwaardgids

KERKDRIEL - De opvang van Oekraïense vluchtelingen op Europarcs 'Resort aan de Maas' in Kerkdriel wordt uitgebreid. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel.

Waar momenteel nog zo'n driehonderd Oekraïense vluchtelingen hun onderkomen hebben op het vakantiepark, zal dit aantal worden verhoogd tot 360. Daarmee speelt de gemeente Maasdriel in op de grote vraag naar opvangplekken: De noodzaak is ontzettend groot", aldus verantwoordelijk wethouder Michiel de Raaf.

Dat komt onder meer door de tijdelijke sluiting van de opvanglocatie bij de Jaarbeurs in Utrecht omdat deze vol is. De opvang van de zestig extra vluchtelingen op het Kerkdrielse vakantiepark gaat vanaf half april plaatsvinden.

Voorbeeld
Europarcs 'Resort aan de Maas' fungeert inmiddels alweer twee jaar als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daardoor heeft de gemeente Maasdriel veel ervaring opgedaan met de opvang van deze groep mensen.

Dat heeft ervoor gezorgd dat Maasdriel geldt als nationaal voorbeeld op het gebied van de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Op bladzijde 16 en 17 van de Bommelerwaardgids van deze week zijn diverse verhalen te lezen over de opvang van Oekraïners in Maasdriel.

Tags

Oekraïne,vluchtelingen,Europarcs Resort aan de Maas,oorlog