bird
donderdag 02 mei | 04.51 uur

Van fietsliefhebber naar eigenaar van Sil Fietsen

04-03-2024 13:36
uur
fietsenzaak
De 19-jarige Sil Bakker uit Gameren opent volgende maand zijn eigen fietsenzaak. (foto: aangeleverd)

Gameren - De 19-jarige Sil Bakker uit Gameren hoopt over een aantal maanden zijn opleiding Eerste fietstechnicus niveau 3 bbl op het Koning Willem I College af te ronden. Maar over een maand opent hij al zijn eigen fietsenzaak: Sil Fietsen.


Sil wist al heel gauw wat hij later wilde. “Ik heb twee keer met Alpe D’Huzes meegedaan,” begint Sil. “En mijn vader werkte vroeger in een fietsenwinkel. Ik ging in de vakanties en weekenden mee om te helpen. Ik mocht dan bijvoorbeeld de winkel vegen, voorraden aanvullen en andere kleine klusjes doen en zo ben ik er eigenlijk ingerold.”

Het was dan ook niet moeilijk om een opleiding te kiezen. “Na mijn vmbo-t wilde ik naar het mbo om een diploma te halen. Ik deed toen ‘Fietstechnicus niveau 2’ naast mijn werk in de fietsenwinkel. Die opleiding heb ik versneld kunnen doen.” Dat Sil gemotiveerd was om verder te gaan, was duidelijk. Hij stroomde na zijn niveau 2-opleiding meteen door naar de opleiding Eerste Fietstechnicus niveau 3.

Ideeën uitvoeren
Inmiddels werkt Sil al een jaar of zeven bij de plaatselijke fietsenwinkel in de werkplaats. “De laatste tijd ging ik steeds meer nadenken over de toekomst. De werkplaats is echt tof, maar ik zag me dat niet tot mijn pensioen doen,” lacht hij. Dus: tijd om plannen te maken.

“Ik liep al langer met het idee om voor mezelf te beginnen, maar zette dat idee nooit door.” Tot afgelopen Kerstmis. “Ik zat thuis, het was vakantie en toen maakte mijn hoofd overuren. Het was tijd om de ideeën uit te voeren!”

Werkendam
En nu heeft hij een eigen pand in Werkendam, waar over een maand Sil Fietsen opent. “Een droom komt uit,” zegt Sil trots.

Omdat hij geen directe concurrent wil zijn voor de fietsenwinkel in zijn woonplaats Gameren, heeft hij er bewust voor gekozen om zijn eigen zaak te openen buiten die regio. “Ik wil geen directe concurrent zijn van het bedrijf waar ik jaren met veel plezier heb gewerkt,” legt Sil uit. Maar het mooie is dat ze Sil helpen met het opzetten van zijn eigen bedrijf. “We zitten ver genoeg van elkaar af om geen concurrent van elkaar te zijn, maar dichtbij genoeg om elkaar te helpen.”

In Werkendam, waar Sils bedrijf gevestigd is, is er nog nauwelijks aanbod. “Je kunt wel zeggen een gat in de markt,” lacht Sil. “Daarom heb ik voor deze plek gekozen.”

 

Tags

Sil Fietsen,Gameren,Fietsenzaak,Student Sil Bakker,Werkendam