Valse start tweede seizoenshelft voor MHC Bommelerwaard

06-03-2024 14:21
uur
231023_Hockey-STOCK-LR

ZALTBOMMEL - Het Heren 1-team van Mixed Hockey Club (MHC) Bommelerwaard is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. In eigen huis gingen de Zaltbommelaren met 2-4 onderuit tegen MHC De Zwaluwen uit Utrecht; de nummer drie van de competitie.

Het was MHC Bommelerwaard er alles aan gelegen om wraak te nemen voor de eerdere deceptie bij De Zwaluwen en dat was aan het veldspel van de thuisploeg goed te zien. Halverwege het eerste kwart werd MHCB beloond met een strafcorner, die feilloos benut werd. Vijf minuten later zette Bommel met een rush van één van de jeugdspelers een mooie aanval op. Door goed doorzetten van de thuisploeg belandde de bal in de cirkel van de Zwaluwen, waar een andere Bommelse jeugdspeler de bal achter de keeper in de goal deponeerde.

Tip-in
Die 2-0 voorsprong was een ongekende luxe tegen de nummer drie van de competitie, maar daarvan kon MHC Bommelerwaard niet lang genieten, want voor het eind van het eerste kwart stond het alweer 2-2. In het tweede kwart nam De Zwaluwen via een tip-in zelfs de leiding: 2-3.

In het vierde en laatste kwart liet MHC Bommelerwaard diverse goede kansen op de gelijkmaker liggen, waarna De Zwaluwen dankzij een benutte strafbal de 2-4 aantekende en zo de wedstrijd in het slot gooide. Daardoor gingen de drie punten mee naar Utrecht.
Op zondag 10 maart staat in Doorn de wedstrijd tegen de koploper op het programma.