bird
zaterdag 27 april | 06.10 uur

Uitbreiding fietsenstalling en P+R start in januari

08-12-2020 12:40
uur
Door: Britta Alink
station-2
• De nieuwe fietsenstalling komt achter de huidige stalling. (Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – De werkzaamheden voor de uitbreiding van de fietsenstalling en parkeerplaats bij het station gaan in januari van start. Het gaat om 192 extra plaatsen voor fietsen en 180 parkeerplaatsen.

Al jaren klagen gebruikers van het Zaltbommelse station over het tekort aan stallingsplaatsen en parkeerplaatsen. “Het is een langgekoesterde wens om uit te breiden”, zegt wethouder Willem Posthouwer. “We willen graag dat meer mensen met de trein reizen, maar dan moeten ze wel hun fiets of auto kwijt kunnen.”

1400 fietsen
In de nieuwe fietsenstalling, die gebouwd wordt achter de huidige stalling, komt plaats voor 192 fietsen. In totaal is er bij het station dan ruimte voor 1400 geparkeerde fietsen.

Bereikbaar
Tijdens de werkzaamheden, waarvoor onder andere en stevige fundering moet worden aangelegd, blijft de huidige fietsenstalling volledig bereikbaar.

Elektrische auto's
Tussen het bestaande terrein van de fietsenstalling en de A2 komen 180 nieuwe parkeerplaatsen. Er komen laadplekken voor elektrische auto’s op het bestaande terrein tegenover de fietsenstalling.

Retentievoorziening
De gemeente legt ook een retentievoorzeining aan, dat is een brede ondiepe sloot waar bij hevige regenval het water in gebufferd kan worden.

Grasbetontegels
Op de parkeerplaatsen zelf komen grasbetontegels. Dat zijn open betonnen tegels waar het gras snel doorheen kan groeien. Dat geeft volgens de gemeente een ‘groene uitstraling’, bovendien kan het regenwater sneller weglopen in de grond.

Ook komen er ruim twintig bomen op het terrein.

De uitbreiding komt voor een deel op grondgebied van de NS. Gemeente en NS hebben begin december een overeenkomst gesloten voor de uitbreiding van de fietsenstalling en de NS.

Tags

station zaltbommel,parkeren station zaltbommel