bird
maandag 03 augustus | 11.30 uur

Theaterseizoen gaat in september voorzichtig van start

13-07-2020 11:00
uur
Door: Britta Alink
standup-2
• Stand-up comedian Jacob Spoelstra. (Foto: Wesley de Wit)

ZALTBOMMEL – Terwijl politiek Zaltbommel zich bezighoudt met de toekomst van sociaal cultureel centrum De Poorterij, is interim-directeur Ivo van Harmelen met zijn team klaar voor de start van het nieuwe seizoen.

Een flink deel van de voorstellingen die vanwege corona werden afgelast, gaat dit najaar toch door. Dat is goed nieuws voor de mensen, die al een kaartje hadden gekocht. “Zij krijgen bericht van ons”, belooft Ivo, die vorig najaar bij De Poorterij betrokken raakte.

De in Zaltbommel geboren en getogen Ivo heeft in het verleden zijn sporen verdiend als onder andere PR/marketing manager en organisator van evenementen. Zaltbommel kent hem ook als oud-gemeenteraadslid voor de VVD en lid van de BKR.

Chaos
Toen hij aantrad als interim-manager bij De Poorterij trof hij een administratieve en financiële chaos aan. “Dat zijn we nu allemaal aan het strak trekken”, vertelt hij. “We willen dat iedereen de weg weer weet te vinden, het is en blijft een mooi bedrijf. Het moet weer gaan groeien. De Poorterij is een groot club- en buurthuis, met een mooie theaterfunctie, niet alleen voor de kern Zaltbommel, maar voor iedereen in de Bommelerwaard.”

Alle gebruikers
Ivo voelt zich betrokken bij alle gebruikers van het pand. “De huiswerkbegeleiding, theaterschool Tuin van Kees, de Tekenschool, de KunstKlup, coachingspraktijken en de BSO, die op dit moment in het voormalige biljartcafé gevestigd is”, somt hij op. “Maar ook de carnavalsvereniging, verschillende toneelverenigingen, filmclub Cinemaarten, de bridgeclubs.” Hij hoopt dat het pand na september weer gaat bruisen van de activiteiten. Maar ook als slechts een beperkt aantal mensen naar binnen mag vanwege de coronamaatregelen, ziet hij de nabije toekomst positief in.

'Volle zalen'
In de theaterzaal staan 275 stoelen. “We gokken er nu op dat er maximaal 96 mensen bij een voorstelling kunnen zijn”, vertelt hij. “Dat betekent dat de meeste voorstellingen twee, soms drie keer op een dag te zien zullen zijn, zodat we toch ‘volle’ zalen hebben.”

Programmering

De exacte data van de voorstellingen zijn nog niet bekend, die verschijnen in de loop van augustus op de website www.de-poorterij.nl Maar de grove planning is:

September: Emmy Verhey Festival; stand-up comedy Arjan Cleton; Mannen van Naam.

Oktober: Superhelden van het Dierenrijk; Die Kleyne Luyden; Ricky Risolles; Vera Mann; Stand-up comedy Emiel van der Logt; Double Bill.

November: Niet Schieten!; Tim Zingt; Stand-up comedy Jacob Spoelstra; Paul Haenen; Sinterklaasvoorstelling.

December: Diederick Ensink; Karin Bruers; Matthijn Buwalda; Kerstvoorstelling.

Januari: Arijan van Bavel; Alex Roeka; ’t Is hier geen hotel; The Wieners, Stand-up comedy Wouter Monden.

Februari: Carnaval; Wouter Hamel.

Maart: Leonie Jansen & Jolande Holwerda; Wibi Soerjadi; Vuile Huichelaar; Steven Brunswijk, Stand-up comedy Andries Tunru.

April: Sven Ratzke; Balletschool Paulette Willemse; Tim Knol.

Tags

de poorterij,theater de poorterij,ivo van harmelen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2