bird
woensdag 12 augustus | 16.45 uur

Theatergroep SAAM speelt coronaproof

06-07-2020 13:20
uur
saam-2
• Het publiek zat op minimaal anderhalve meter van elkaar.

BOMMELERWAARD – Theatergroep SAAM heeft onlangs een try-out voorstelling gehouden in een beperkte setting met het publiek op minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar en de spelers.

De voorstelling werd gehouden in de toonzaal van Lensen Projectinrichters in Zaltbommel. Daar heeft SAAM vaker uitvoeringen gehad.

EenSAAM
De theatergroep werd in maart geconfronteerd met de afgelasting van de geplande en uitverkochte voorstellingen van het theaterprogramma EenSaam. Het versoepelen van de regels omtrent het coronabeleid helpt SAAM om weer vooruit te kijken.

Actualiteit
“Het thema eenzaamheid, dat in onze nieuwe voorstelling uitgewerkt wordt, heeft de afgelopen maanden alleen maar aan actualiteit gewonnen”, aldus de theatergroep. “Juist daarom staan wij te popelen om met het publiek te delen wat eenzaamheid met een mens doet.”

Intiem
Het oorspronkelijk uitgangspunt van SAAM is een kleine intieme voorstelling, waar het publiek dicht op elkaar en de spelers zit. Dat is in deze coronatijd niet meer realistisch en daarom heeft de theatergroep gezocht naar nieuwe invalshoeken.

“In plaats van dicht op elkaar willen we nu een sfeer creëren waarbij de bezoekers ook aan den lijve ondervinden wat het is om alleen te zijn en jezelf niet gehoord te weten, zelfs bij een theatervoorstelling.”

Nieuwe voorstellingen
De ervaring van de try-out voorstelling wordt gebruikt in de nieuwe voorstellingen, die voorlopig gepland staan voor eind januari 2021, opnieuw bij Lensen Projectinrichters.

Tags

SAAM,Theatergroep SAAM,EenSaam

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2