bird
dinsdag 19 maart | 07.15 uur

Tentoonstelling Martinus Nijhoffbrug gaat 18 juni open

08-06-2021 15:36
uur
brug-1
• De winnaar van de fotowedstrijd wordt tijdens de opening van de tentoonstelling bekend gemaakt. (Foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL – Oud-minister Annemarie Jorritsma opent op 18 juni de tentoonstelling met foto’s van de Martinus Nijhoffbrug in de Sint-Maartenskerk. Zij opende als Minister van Verkeer en Waterstaat de brug 25 jaar geleden op 18 januari.

Om de 25ste verjaardag van de brug te vieren heeft de gemeente een fotowedstrijd georganiseerd. De inzendingen zijn door een vakkundige jury beoordeeld. Annemarie Jorritsma maakt tijdens de opening de winnaar bekend. Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen meejureren voor de publieksprijs. De winnaar daarvan wordt in augustus bekend gemaakt.

Ongelooflijk mooi
Volgens burgemeester Pieter van Maaren zijn de meest ‘mooie, originele en verrassende foto’s’ ingestuurd: “De variatie in foto’s laat goed zien hoeveel verschillende facetten de brug heeft en hoe ongelooflijk mooi hij is. Bruggen verbinden letterlijk en figuurlijk.”

In de Sint-Maartenskerk zijn de winnende foto’s te zien. De overige inzendingen zijn via een presentatie te zien.

Korte film
Naast de tentoonstelling van de foto’s wordt ook een foto getoond van de originele opening. En er is een korte film over de brug. Deze is 25-jaar geleden gemaakt door de Bommelerwaardse kunstenaar Joris Baudoin. Ook zijn enkele brugkunstwerken van kunstenaars uit de regio te bewonderen.

Stadskasteel
In Museum Stadskasteel is van 5 juni tot en met 11 juli een kleine expositie te zien over de geschiedenis van de Waalverbinding: van de roeiboot tot het veer en van de spoorbrug tot de Martinus Nijhoffbrug. Te zien zijn schilderijen, aquarellen, prenten en foto’s. Na 11 juli reist een deel van de tentoonstelling naar het Gemeentekantoor.

Openingstijden
De tentoonstelling in de Sint-Maartenskerk is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:30 uur, op zaterdag van 11:00 tot 16:30 uur en op zondag van 13:00 tot 16:30 uur. Het bezoek is gratis. Er mogen maximaal 50 mensen tegelijk in de kerk, dus het kan zijn dat mensen soms even moeten wachten voordat ze naar binnen mogen.

Publieksprijs
Meestemmen voor de publieksprijs kan alleen in de kerk. De winnaars van de juryprijs en van de publieksprijs krijgen een fotoworkshop aangeboden van Fotolux.

 

Tags

martinus nijhoff,brug zaltbommel