bird
woensdag 08 mei | 17.28 uur

Tattoos van leeuwen en infinity-tekens tot bijna levensechte portretten

17-06-2022 11:04
uur
Door: Martin van Hemert
170622_JesseRavi-LR-1
Jesse van Schijndel (rechts) runt samen met Ravi Kapitaal Tattoo, Jan Sidiropoulos en Albertine zijn te vinden bij Bullitattoo (foto in artikel). Foto's: Michiel Nijstad Fotolux.nl

ZALTBOMMEL – Met Kapitaal en Bullitattoo beschikt de binnenstad van Zaltbommel over twee tattooshops. Beide eigenaren kunnen goed met elkaar overweg: ‘Het bijt elkaar helemaal niet.’

Wanneer ondergetekende naar tattooshop Kapitaal belt met het verzoek om eigenaar Jesse van Schijndel te interviewen, heeft hij weinig bedenktijd nodig. “Doen we, maar dan wel met Jan erbij”, voegt de 31-jarige inwoner van Rosmalen snel toe. Jan is Jan Sidiropoulos, de 50-jarige Zaltbommelse eigenaar van Bullitattoo.

Handtekening
Beide shops zijn gevestigd in de Bommelse binnenstad, maar van concurrentie is geen enkele sprake, bezweren ze allebei. “Ik zie hem gewoon als een maatje, een vriend. En dat terwijl er veel ‘haantjes’ in deze business werkzaam zijn”, geeft Jan grif toe. Jesse vult aan: “We hebben vijf jaar lang samengewerkt in Oss en Jan is één van de mensen van wie ik het vak heb mogen leren. Dankzij hem ben ik vier en een half jaar geleden hier in Zaltbommel terechtgekomen.”

Dat Jan en Jesse beide een tattooshop in de binnenstad runnen én goede vrienden van elkaar zijn, wil niet zeggen dat ze ook allebei hetzelfde werk leveren, vertelt Jan: “Iedereen heeft zijn eigen handtekening, zijn eigen werkwijze.” “Jij hebt zelfs nog geleerd om je eigen naalden te solderen”, merkt Jesse verwonderend op. “Ja, dat moest toen nog. Vroeger moest je ook een tekening maken als voorbeeld, daar was je met gemak een week mee bezig. Dat is echt veranderd”, stelt Jan.

(Tekst loopt door onder de foto van Jan en Albertine)


Ook is het materiaal verbeterd, waardoor de huid minder wordt aangetast én zijn de klassieke voorbeeldboeken, waaruit kant-en-klare ontwerpen konden worden gekozen, inmiddels definitief in de ban gedaan. Volgens Jesse is daar overigens niet iedereen daarvan op de hoogte: “Dat is gewoon niet meer van deze tijd. Mensen hebben meestal thuis op internet hun huiswerk al gedaan en dan is het aan ons om een persoonlijk ontwerp te maken.”

Zwaar verhaal
Jan haalt daarvan een bijzonder voorbeeld aan; een vader die vroeger regelmatig samen met zijn zoontje in de tattooshop kwam en plots een keer zonder zoontje binnenstapte. “Ik vroeg waar dat ‘menneke’ was en toen vertelde hij dat zijn zoon kort daarvoor was overleden. Dat is een zwaar verhaal, ook omdat ik zelf kinderen hebt én omdat ik dat mannetje vroeger zelf in de winkel gezien heb.”

Ook Jesse noemt een bijzondere ervaring, over een jongen die een portret van de Braziliaanse voetballer Ronaldinho wilde laten tatoeëren. “Ik was al een halve dag bezig toen hij ineens vroeg of ik wist waarom hij specifiek die tatoeage wilde. Ik dacht dat het kwam omdat hij groot fan van Ronaldinho was, maar het verhaal bleek heel anders te liggen.”

Voetballegende
De jongen was namelijk bewusteloos geraakt tijdens het avondeten, nadat hij eerder op de dag met zijn hoofd tegen een doelpaal was gevallen. Hij werd in het ziekenhuis wakker en zei dat hij zijn ogen niet open kon krijgen. “‘Maar die zijn al open’, antwoordde de arts. Hij bleek blind te zijn geworden, maar niemand wist hoe of wat.”

De jongen bleef vervolgens een week in het ziekenhuis en in de tussentijd versierden zijn ouders de hele ziekenhuiskamer met voetbalplaten en -posters. “Totdat hij op een ochtend wakker werd en zijn ogen opende. Het eerste wat hij zag was dat portret van Ronaldinho. Dat was dus de reden dat hij specifiek die tatoeage wilde.” Niemand minder dan de levende voetballegende zelf deelde later de foto van de tatoeage op Instagram. Glunderend: “Daar was ik natuurlijk wel heel trots op.”

https://www.facebook.com/bullitattoo/ & https://kapitaaltattoo.nl/

 

(Dit verhaal verscheen deze week in de vaderdag-bijlage Bommelerbaardgids)

Tags

tattooshops,Bommelerbaardgids,Jesse van Schijndel,Jan Sidiropoulos