bird
vrijdag 26 april | 20.10 uur

Tapas bij Tr3s Tapas aan de Maasdijk in Aalst

10-05-2021 09:15
uur
Door: Britta Alink
DSC05105-1
• Marjolein 't Riet en Mari de Jongh bij het gezellige haardvuur in hun restaurant. (Foto: Tido Mureddu)

AALST - Het gloednieuwe restaurant Tr3s Tapas aan de Maasdijk in Aalst heeft vorige week het terras geopend.

Dat prachtige terras van het voormalige restaurant De Fuik is verbouwd tot serre, met schuifdeuren en zonnedak. Aan het water is een strandje aangelegd, inclusief twee palmbomen. De steiger is vernieuwd en er zijn gezellige zitjes geplaatst met grote tafels en ronde banken. Ook het interieur is sfeervol verbouwd. "Toen we deze locatie voor het eerst binnen liepen, zagen we al helemaal voor ons hoe het zou gaan worden", vertellen de eigenaren Marjolein 't Riet en Mari de Jongh.

Horeca-familie
Tr3s Tapas Aalst is de zesde vestiging van hun tapas- en winebarformule, die begon in Tiel. Mari groeide op in een echte horeca-familie. Samen met zijn neeft nam hij restaurant De Drie Zussen aan de Rijksstraatweg in Meteren over en breidde hij uit met een vestiging in Rhenen.

Onbeperkt
In 2015 bedacht Mari met zijn vriendin Marjolein 't Riet en met zijn dochter Mandy en schoonzoon Jordy Picauly het 'Tr3s Tapas' concept. "Voor een vast bedrag onbeperkt kleine gerechtjes bestellen", legt hij uit. "Zo kun je allerlei smaken proeven in een gezellige omgeving. Het is toegankelijke en laagdrempelig, voor stellen en groepen, voor grootouders, vriendinnen en kinderen. Voor iedereen staat er wel iets lekkers op de kaart."

Tijd verdelen
Marjolein houdt zich vooral bezig met de administratieve kant van het bedrijf. "Maar in de weekenden ben ik altijd te vinden op de werkvloer", vertelt ze. "We proberen zoveel mogelijk onze tijd te verdelen over alle vestigingen. We willen onze medewerkers graag goed kennen en vinden het belangrijk dat de gasten weten wie we zijn." Elke vestiging heeft een eigen manager.

Lockdown
Het horecastel opende vorig jaar in Amersfoort de vijfde vestiging van Tr3s Tapas, na Meteren, Tiel, Veenendaal en Barneveld. "Dat was in februari", vertellen Mari en Marjolein. "Drie weken later begon de eerste lockdown."

Locatie Aalst
Maar in juni mochten ze gelukkig weer open en hebben ze een goed zomerseizoen gedraaid. Toen de zesde locatie, Aalst, in beeld kwam, waren ze dan ook meteen enthousiast. "We wisten toen natuurlijk niet dat we weer in een lockdown terecht zouden komen", zegt Mari. "Maar we zijn heel blij dat we nu open mogen zijn van 12:00 tot 18:00 uur."

Als alle coronamaatregelen voorbij zijn is het de bedoeling dat het restaurant dagelijks om 10:00 uur de deuren opent. Dan kan iedereen er terecht voor koffie met wat lekkers, een 'gewone' lunchkaart met heerlijke gerechten zoals salades en broodjes en natuurlijk voor de uitgebreide tapaskaart met wereldgerechtjes.

www.trestapasaalst.nl

 

 

Tags

tres tapas,tres tapas aalst