bird
zondag 05 mei | 21.16 uur

Staatssecretaris van Huffelen bezoekt Bibliotheek Zaltbommel

26-01-2024 13:24
uur
alexandra van huffelen_bibliotheek rivierenland_jose brunselaar_obaed amjaad
Staatssecretaris Van Huffelen kijkt mee met de Syrische vluchteling Obaed Amjaad. Links van de staatssecretaris staat Jose Brunselaar. (foto: Jan Bouwhuis/Bibliotheek Rivierenland)

ZALTBOMMEL – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft donderdag een bezoek gebracht aan de bibliotheek in Zaltbommel. Ze sprak onder andere met Obaed Amjaad, die uit Syrië is gevlucht en met Taalambassadeur Jose Brunselaar.

Bibliotheken in Nederland zijn ingericht met een ‘Informatiepunt Digitale Overheid’, waar mensen kunnen leren om te gaan met de computer en hoe ze online verschillende zaken kunnen regelen. Ook kunnen ze hier oefenen voor een inburgeringscursus.

Inburgering
Van Huffelen, die onder andere verantwoordelijk is voor Digitalisering ging met Obaed Amjaad in gesprek over zijn inburgering. Obaed woont in Rossum en ziet de bibliotheek als zijn ‘tweede huis’. Na zijn inburgering hoopt hij aan de slag te kunnen als conducteur bij de NS.

Taalambassadeur
Jose Brunselaar, die net als Obaed in Rossum woont, vertelde de staatssecretaris hoe zij op 53-jarige leeftijd leerde lezen en schrijven. Inmiddels is zij Taalambassadeur van Bibliotheek Rivierenland en helpt zij verschillende organisaties hun taal leesbaar te maken voor iedereen. Jose volgt momenteel verschillende computercursussen, zoals de cursus ‘DigiVitaler.

Naar de mensen toe
Mensen in heel Rivierenland kunnen voor deze cursussen terecht in de verschillende bibliotheken, maar de Bibliotheek komt ook steeds meer naar de mensen toe. In buurtcentra, dorpshuizen of andere plaatsen in de verschillende dorpen geven Petra en haar collega’s steeds meer cursussen”, zegt Lisanne van Iterson, ontwikkeladviseur bij Bibliotheek Rivierenland aan. Op deze manier kunnen we als Bibliotheek in een uitgestrekte regio met veel dorpskernen nog veel meer mensen helpen.

Tags

alexandra van huffelen,bibliotheek zaltbommel,jose brunselaar

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie