bird
maandag 11 december | 12.51 uur

Sportpark GVV'63 heropend na renovatie: 'Dit was keihard nodig'

27-09-2021 13:00
uur
Door: Martin van Hemert
1r5_9500_DX_6341-1
• Burgemeester Pieter van Maaren verrichtte zaterdag de aftrap. Foto: Gijs van Tuyl

GAMEREN - Het compleet gerenoveerde sportpark van GVV'63 is zaterdag feestelijk heropend. De club uit Gameren is - voor nu - klaar voor de nabije toekomst.

Het vervangen van het dak van de kantine, het aanleggen van nieuwe kleedkamers en het renoveren van de oude kleedkamers, het asfalteren van de parkeerplaats, het vervangen van de oude bestrating; in Gameren hebben ze niet bepaald stilgezeten.

Gegroeid
Afgelopen zaterdag werd de kers op de taart gezet door burgemeester Pieter van Maaren, die het hernieuwde sportpark Maartens Hof officieel heropende door middel van een symbolische aftrap.

(Tekst loopt door onder de video)

Dat gebeurde op het gloednieuwe kunstgras hoofdveld, één van de belangrijkste speerpunten van de renovatie, weet voorzitter Mari van Weelden: "We zijn zelfs in coronatijd nog gegroeid, voor corona hadden we 390 leden en nu zitten we op 440. Daarom wilden we eigenlijk een derde veld, maar dat bleek op korte termijn niet te realiseren."

Hij vult aan: "Daarom hebben we gekozen om een kunstgrasveld aan te leggen. Dat levert gemengde reacties op - de één vindt het geweldig en de ander vindt het niks - maar we hebben het keihard nodig om iedereen te kunnen laten trainen en wedstrijden te laten voetballen." 

Klasse hoger
Ook moet het nieuwe sportpark bijdragen aan de ambitie van de club. "De ambitie is om een toegankelijke club te blijven, iedereen is welkom. We willen blijven groeien en hopen uiteindelijk in de toekomst toch op dat derde veld. En het zou mooi zijn als we met het eerste elftal een klasse hoger kunnen gaan spelen. Dan spelen we op juiste podium."

Startschot
Het eerste elftal gaf het gepaste startschot voor de jacht op promotie naar de tweede klasse zaterdag in het competitieduel met NOAD'32. Mathijs Libbers opende de score in de eerste helft, maar pas na rust was het hek van de dam. Door twee doelpunten van Hidde Boersma, één goal van Daniël Bouma en een goal van Nick Ekelmans wonnen de manschappen van trainer Denny van Geffen met maar liefst 5-0 van de ploeg uit Wijk en Aalburg. Met vier assists was Jeffrey van der Meijden de gevierde man.

Nick Ekelmans kopt de 5-0 tegen de touwen.

Tags

Maartens Hof,Gameren,GVV'63

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie