bird
vrijdag 26 april | 17.26 uur

Speeltuinen Bruchem gaan vrijdag officieel open

08-09-2020 13:30
uur
speeltuin-2
Foto: Adobe Stock

BRUCHEM - In Bruchem worden vrijdag de nieuwe speeltuinen officieel geopend.

Aan de Gruttostraat is een speeltuin voor kinderen tot 7 jaar ingericht, aan de Akkerstraat een trapveldje en een speelvoorziening voor de jeugd vanaf 7 jaar.

Stroomversnelling
De plannen voor de speeltuin stammen uit 2015, toen de gemeente wensen ophaalde voor het dorp. "De jeugd in Bruchem heeft er lang op moeten wachten", zegt wethouder Adrie Bragt. "Vorig jaar kochten we een weiland aan de Akkerstraat en kwamen de plannen in een stroomversnelling."

Opening
De feestelijke opening is vrijdag 11 september om 17:00 uur op de Gruttostraat door wethouder Bragt samen met Hidde en Jurre Evers uit Bruchem. Zij wonnen in 2015 een prijs met hun idee voor de speelvoorziening.

Activiteiten
Op de openingsdag organiseert Dorpsplatform Bruchem samen met Spel& op beide locaties verschillende activiteiten voor de jeugd, zoals schminken en haarplukjes kleuren.

Verder is er een springkussen, een stormbaan en een freestyle voetballer. Deze activiteiten duren van 15:30 tot 17:30 uur.

Enquête
Toen de geschikte locatie in 2019 in beeld was, verspreidden gebiedsregisseur van de gemeente Jos Meerssman en het dorpsplatform Bruchem een enquête in Bruchem. Hierin konden kinderen en hun ouders hun voorkeur voor toestellen opgeven.

Werkgroep
Een werkgroep met omwonenden, ouders en gemeente verzorgden samen de uitwerking. Uit de enquête kwam ook naar voren dat we behoefte was het huidige voetbalveld te verplaatsen. Ook dit is nu gerealiseerd.

Tags

speeltuin bruchem,dorpsplatform bruchem