bird
vrijdag 26 april | 02.21 uur

Soepenfestival in Alem op zaterdag 25 juni

16-06-2022 12:58
uur
Soepenfestival 2
Op het festival zijn heerlijke soepen verkrijgbaar. (foto: aangeleverd)

ALEM - Na twee afgelaste edities vanwege corona kunnen muziek- en soepliefhebbers zich weer verheugen op een nieuwe editie van het gratis toegankelijke Soepenfestival Alem op zaterdag 25 juni. Vanaf 16:00 uur is het Alemse plantsoen aan de St. Odradastraat omgetoverd tot sfeervolle muziekweide met uiteraard weer een groot aanbod aan versgemaakte soepen.

DJ Bammer verwelkomt de eerste bezoekers met lekkere muziek. De echte opening van het festival bestaat uit een optreden van de Zaltbommelse gitaarvirtuoos Ronald van der Spek. Daarna volgt een optreden van de band GreySix. Deze heren spelen de grootste hits uit de jaren '60 en '70.

What So Ever
Later op de avond speelt de band What So Ever heerlijke songs uit de jaren '70 en '80. Voordat DJ Bammer het eendaagse festival muzikaal ten einde brengt, wordt het podium nog een keer beklommen door Zwartlap Rocks. Deze groep speelt smartlappen met een rocksausje.

Dolblij
Het Soepenfestival wordt georganiseerd door Theo Leerintveld (voorzitter), Willy van Lent (secretaris), Peter van Boxtel Jz (penningmeester) en de bestuursleden Ton Steenbekkers en Peter van Boxtel Fz. "Net zoals de rest van de samenleving zijn wij uiteraard ook dolblij dat er weer gezamenlijk feest gevierd mag worden", zegt Willy van Lent. Toen Nederland weer openging en festivals niet langer verboden waren, heeft de organisatie snel geschakeld en het draaiboek afgestoft. "We staan te trappelen om weer een mooie editie van ons muziekfestival te verzorgen", zegt Peter van Boxtel Fz.

Goede doelen
Ex-raadslid en naamgenoot Peter van Boxtel Jz is verantwoordelijk voor de financiën van het festival. "Elk jaar doneren we duizenden euro's aan plaatselijke ren regionale goede doelen", vertelt hij. "Dat hebben we vooral te danken aan de vele honderden bezoekers die jaarlijks ons non-profit festival bezoeken."

Wachtlijst
Volgens Theo Leerintveld is de organisatie ook veel dank verschuldigd aan de vele bands die elk jaar weer bereid zijn om gratis te komen spelen. "Blijkbaar hebben we een goede naam opgebouwd in de vaderlandse muziekwereld, want jaarlijks krijgen we nog steeds aanmeldingen van band die willen komen spelen. We hebben nu al een handvol bands op de wachtlijst staan voor de editie van 2023."

 

 

Tags

soepenfestival alem