bird
woensdag 29 november | 13.40 uur

Sociale Recherche Regio Rivierenland opent digitaal fraudemeldpunt

21-11-2023 12:09
uur
Door: Martin van Hemert
geld
Foto: Adobe Stock

BOMMELERWAARD - In de regio Rivierenland - waar ook de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel onder vallen - is sinds kort een digitaal fraudemeldpunt geopend.

Daarop kunnen inwoners hun vermoedens van fraude melden. De melding wordt vervolgens in onderzoek genomen of doorverwezen naar een van de partners. Het fraudemeldpunt richt zich specifiek op fraude ten koste van de overheid. Vanuit de overheid is er een sociaal vangnet voor mensen die dat nodig hebben. "Van dit gemeenschapsgeld mag geen misbruik worden gemaakt. Dat is een aanslag op de rechtvaardigheid en op de gemeentekas", stelt Regio Rivierenland.

De coördinator van het team Sociale Recherche geeft aan dat de verzoeken tot onderzoek nu nog veelal van medewerkers van uitkeringsinstanties van gemeenten, politie en het UWV komen. "Maar ook van inwoners krijgen wij wel eens brieven waarin fraude gemeld wordt. We denken dat de burgers veel meer weten ,maar het lastig vinden om te melden. Met dit digitale meldpunt willen we het onze inwoners wat makkelijker maken om fraude, eventueel anoniem, te melden."

Het meldpunt is te vinden op www.regiorivierenland.nl/fraudemeldpunt

Tags

fraudemeldpunt,Regio Rivierenland