bird
woensdag 22 mei | 12.26 uur

SIJM ontvangt 5000 euro van Rabobank voor opknapbeurt ijsbaan

09-08-2023 10:23
uur
Door: Martin van Hemert
080823_Overhandigen cheque Rabobank aan SIJM
SIJM-voorzitter Ko Hooijmans (rechts) ontvangt de cheque uit handen van Janine van de Werken. Foto: SIJM

KERKDRIEL - Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM) heeft op vrijdag 4 augustus een cheque van 5000 euro ontvangen van Rabobank Altena-Bommelerwaard. Het bedrag is bestemd voor de reconstructie van ijsbaan 'De Griend' aan de Piekenwaardweg in Kerkdriel.

Na jarenlang getouwtrek tussen SIJM en de gemeente Maasdriel verkocht de gemeente eind vorig jaar de grond van de ijsbaan in Kerkdriel aan de stichting. Daardoor kan de stichting nu zelf bepalen hoe de ijsbaan er in de nabije toekomst uit gaat zien. Er is gekozen voor een geasfalteerde baan, die voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt en waarop bij relatief weinig vorst kan worden geschaatst.

Zeer welkom
Een dergelijke reconstructie loopt behoorlijk in de papieren en dus zijn financiële impulsen van harte welkom. In februari van dit jaar ontving SIJM uit handen van het Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel een bedrag van 150.000 euro. Van dat bedrag was 50.000 euro een schenking, de overige 100.000 euro is een lening tegen gunstige voorwaarden. Na die financiële injectie had SIJM nog 135.000 euro nodig.

Een deel daarvan is nu gedekt door de recente schenking van Rabobank Altena-Bommelerwaard. "Dit bedrag is zeer welkom. Namens het bestuur van SIJM wil ik Rabobank Altena-Bommelerwaard daarvoor dan ook hartelijk bedanken", aldus SIJM-voorzitter Ko Hooijmans. "Stichting IJsbaan Maasdriel wil daarnaast over enige tijd een beroep doen op het Maasdrielse bedrijfsleven en ook op de bevolking, om de benodigde resterende financiële middelen bij elkaar te krijgen."

Vergunningen
Naast het financiële aspect, moeten er ook de nodige vergunningaanvragen worden goedgekeurd. Vanwege de ligging van de ijsbaan spelen Waterschap Rivierenland, Rijkswaterstaat, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) de en gemeente Maasdriel een rol bij de reconstructie.

SIJM verwacht naar eigen zeggen dat deze vergunningen spoedig binnen zullen komen, zodat met de werkzaamheden kan worden gestart. Ook is de stichting nog in afwachting van de overdracht van de ijsbaan van de gemeente Maasdriel naar SIJM.

Tags

SIJM,ijsbaan De Griend,Rabobank Altena-Bommelerwaard