bird
zaterdag 27 april | 03.13 uur

Roundtable bierpakket voor goed doel: 'Een gewild geschenk'

03-01-2022 14:38
uur
Door: Marlou van Dijk
030122_bierpakket-1
• De vijf bieren uit het Roundtable bierpakket. Foto: Michiel Nijstad

ZALTBOMMEL - De Ronde Tafel Bommelerwaard organiseert ook dit bestuursjaar weer een mooie actie voor een goed doel in de gemeente Zaltbommel. 

Dit jaar bieden de Tafelaars een lokaal bierpakket aan. De opbrengst gaat naar De Zeeverkenners & Scouting. Veel mensen in de Bommelerwaard kennen De Ronde Tafel van de ludieke badeendjesrace in de Waluwe, waarbij er duizenden badeendjes worden verkocht voor een goed doel.

Beperkingen
Sebastiaan Dielen, lid van de activiteitencommissie, licht toe dat deze actie altijd een groot succes is en erg leuk om te doen. “Maar met de beperkingen door corona is de race moeilijk te organiseren. Daarom zijn we begin december gestart met deze bierpakkettenactie." Xander, een van de leden, maakt zijn eigen bier. "We hebben een cadeaupakket met vijf verschillende Guilty Monkey biertjes samengesteld. Het thema van het pakket is 'Roaring Twenties'.”

Gewild
Het pakket kost 19,95 euro. Daarvan gaat vijf euro naar de Zeeverkenners. Zelf houden de Tafelaars er geen geld aan over.  “Inmiddels zijn er 200 pakketten verkocht en staan er alweer 200 nieuwe klaar. We krijgen veel leuke reacties en het is een gewild geschenk om tijdens de feestdagen weg te geven. De actie loopt in principe tot en met mei. De Zeeverkenners & Scouting willen de opbrengst besteden aan het opknappen van hun clubhuis. We zoeken altijd een goed doel in de gemeente Zaltbommel. Als mensen een goed idee hebben voor het volgende jaar, dan kunnen ze dat bij een van onze leden aandragen.” Uiteindelijk stemmen alle Tafelaars over het uiteindelijke doel.

Inspiratie
De Ronde Tafel Bommelerwaard is een serviceclub en bestaat momenteel uit zestien ondernemende leden tussen de vijfentwintig en veertig jaar. De Tafelaars komen tweemaal per maand samen, een maal voor vergadering, de andere keer wordt één van de leden uitgelicht. Inspiratie staat voorop, vriendschappen worden verrijkt en verdiept. Er is ruimte voor nieuwe leden. 

Het bierpakket kan besteld worden op www.rt194.nl of bij een van de leden van De Ronde Tafel Bommelerwaard.

Tags

Roundtable,zeeverkenners